13.12.2018 Perşembe günü okulumuz Esin-Burhan Gülerçin konferans salonunda Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin aramızdan ayrılıp, dünyasını değiştirmesinin 745. yıldönümünde, onu hasretle ve üzüntüyle andık.
Tüm insanlığa kardeşlik ve sevgi tohumlarını eken; “Gel” çağrısıyla iyiyi, kötüyü, güzeli, çirkini insanlığa, Mevla’ya çağıran; bütün kâinatı birbirine sevgiyle bağlanmış; sevgi vermesini öğreten yüce şahsiyeti sevgiyle andık. Programımızda 8 asırdır âlimlerin, ariflerin, âşıkların, bütün insanlığın kılavuzu olan Hz. Mevlana öğretisini ince ince işledik.
Büyük bir âlim olan ve tüm insanlığa seslenen Hz. Mevlana aramızdan ayrılışının 744. yılında öğrenci, öğretmen, veli ve halkımızın katılımı ile bizleri görkemli bir programda buluşturdu. Programımız Hz. Mevlana’nın öğretilerinin ve oluşturduğu felsefi akımın anlaşılması açısından çok değerliydi. Anma törenimizde Semazen gösterisi ve ney dinletisi başta olmak üzere Hz. Mevlana’yı anlamamızı sağlayacak video, şiir, drama gibi birçok etkinlik yer aldı. Programa katılan izleyiciler manevi bir haz alarak salondan ayrıldılar.
Anma programımız, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin anısına yapılan saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hemen ardından Gülerçin Koleji okul müdürümüz Sayın Ömer Kürklü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından Televizyon programcısı aynı zamanda din görevlisi ve ilahi sanatçısı olan Muhittin Küçük ’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle kalplerimiz manevi huzurla doldu. Daha sonra Hz. Mevlana’nın hayatını konu alan video gösterimi yapıldı. Ardından 10-A sınıfı öğrencimiz Mehlika Eylül Saygılı, Hz. Mevlana’nın felsefesini içeren metni bizlere duygu yüklü bir şekilde okudu.
Hemen sonra, okulumuz 10-A sınıfı öğrencileri Ensar Ergan ve Muhammet Mustafa Cebeci, Mevlana’nın yazdığı ve Şems’in gitmesinden duyduğu ıstırabı dile getirdiği ‘’ Etme’’ şiirini drama ile seslendirdiler. Şiirin okunmasından sonra televizyon programcısı, aynı zamanda din görevlisi ve ilahi sanatçısı olan Muhittin Küçük ’ün semazen ekibiyle olan gösterisi başladı. Sahnelenen bu gösteride ekip, ilahiler ve ney taksimini izleyicilere sundu. Programın sonunda semazenlerin dönmesiyle büyük beğeni alan sema gösterisi yapıldı. Sema gösterisi sırasında sema sanatının ne olduğu ve semazenlerin üzerindeki kıyafetlerin ne anlama geldikleri de anlatıldı. Böylelikle Hz. Mevlana’nın felsefesi ile sema sanatını birlikte özümsedik.
Hz. Mevlana’yı anma programımıza Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İrfan Danışmaz, ilçemizdeki okullarımızın müdür ve müdür yardımcıları ve değerli velilerimizde katıldı.
İnsanlığın gönül iklimini zenginleştiren, eserleriyle, nasihatleriyle, mesajlarıyla tüm coğrafyada sevgi ve hoşgörü kültürünün inşa edilmesine ciddi katkı sağlayan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Mevlana Haftası'nın birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyoruz. Programa katılan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.