Hoş Geldiniz | 26 Nisan 2024 Cuma

GÜLERÇİN KOLEJİ BALKAN TURUNDA

12 Mayıs 2014 Pazartesi 13:00:57 ÖS 1990 kez okundu.

8-11 Mayıs tarihlerinde 29 kişilik öğrenci, öğretmen ve veli grubuyla gerçekleştirilen Balkan turumuza Yunanistan’ın Dedeağaç kentiyle start verdik. Lezzetli bir Yunan yemeğinin ardından, Kavala kurabiyesi alabilmek için Kavala kentinde mola vererek, Selanik’e hareket ettik. Selanik’te ilk olarak Yedi kule Zindanları’nın eşsiz Selanik manzarasındafotoğraf çektik. Ardından buranın en büyük katedrali olan Aya Dimitros katedralini ziyaret ettik. Ve bizim için gezimizde en anlamlı yer olan Atatürk’ün evini ziyaret ettik. Çok önemli bir ayrıntıyı da paylaşmak istiyorum; Atatürk ve ailesinin kiracı olarak oturdukları ev  Yunan hükümeti tarafından satın alınıp, Türkiye konsolosluğuna hediye edilmiştir.
Bir sonraki durağımız, Selanik’in simgesi olan Beyaz Kule idi.  Osmanlı döneminde yapılan ve  hapishane olarak kullanılan bina Yunanistan’ın simgelerindendir.Greek müzik eşliğinde Yunan tavernasında harika bir akşam yemeği yedik.
Sabah kral kahvaltısının ardından Makedonya’ya gitmek üzere yola koyulduk. Makedonya’da ilk olarak Manastır’da Atatürk’ün okuduğu ve şu anda müze olan Manastır Askerî İdadisi’ni ziyaret ettik ve sonrasında ise Ohri’ye hareket ettik. Ohri Ohri Gölü'nün kenarında, Arnavutluk sınırına gayet yakın bir konumda bulunan, Makedonya'nın en turistik yeri olan Ohri, UNESCO Dünya Mirasları listesine eklenen bir şehirdir. Aynı zamanda benzer evleri sebebiyle, Safranbolu’nun kardeş kentidir. Burada alışveriş yaptıktan  sonra göl kenarında yürüyüş yaptık. Ve Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ettik. Pazar günü olduğu için genelde dükkanların kapalı olduğu bu şehirde, Büyük İskender’in heykellerinin ve Osmanlılar döneminde yapılan, Vardar nehrinde bulunan  Taş köprüde turistik merkezde  bol bol fotoğraf çektik. Daha sonra eski çarşıya gittik ve ünlü Üsküp köftesinden yedik.
Ve son durağımız olan Bulgaristan’a hareket ettik. Başkent Sofia’yı panaromik olarak turlayıp, otelimize geçtik. Ertesi sabah Alexander Nevski klisesini ziyaret ettikten sonra yola çıktık.
8 Mayıs Perşembe günü başlayan yolculuğumuz, toplam 3 ülkeyi ( Yunanistan, Makedonya ve Bulgaristan ), 2 başkenti ( Üsküp-Sofya ) ve 6 şehri ( Dedağaç, Selanik, Manastır, Ohri, Üsküp, Sofya ) gezdikten  sonra 11 Mayıs Pazar gecesi  Türkiye’de tatlı hatıralarla ve keyifli bir yorgunlukla son buldu.
Emeği geçen, çocuklarını güvenip bizlere emanet eden ailelere, turumuza katılan velilerimize teşekkür ediyor, annelerin ANNELER GÜNÜNÜ kutluyoruz.

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ