Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

EĞLENCE DOLU ÇOCUK ŞENLİĞİ

25 Nisan 2014 Cuma 12:30:54 ÖS 2739 kez okundu.

22 Nisan 2014 Salı günü Gülerçin Koleji’nde  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümü çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapıldı. Çocuklarımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine hediye ettiği bugünü coşku ve heyecanla kutladı.

‘’Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’’ Mustafa Kemal ATATÜRK

Program, Ortaokul ve Lise Müdürümüz Süleyman SEZGİN, Anaokulu ve İlkokul Müdürümüz Tuğba ZENGİNAL, Ortaokul Müdür Yardımcımız Ömer KÜRKLÜ, okul öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Anaokulu ve İlkokul Müdürümüz Tuğba ZENGİNAL günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparak programı sürdürdü. 3/A sınıfı öğrencisi Kaan İPEKGİL …. Adlı yazısını, ardından 2/A sınıfını öğrencilerinden Miray ÖZCAN 23 Nisan adlı şiiri seyircilere takdim etti.

‘’Bayrağın altında yürüyen yiğit
Bastığın toprağı tanıyor musun?
Altında yatıyor binlerce şehit,
Onların sesini duyuyor musun?’’


Gülerçin Koleji’nde satranç ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrencilerimize Ortaokul ve Lise Müdürümüz Süleyman SEZGİN, Anaokulu ve İlkokul Müdürümüz Tuğba ZENGİNAL ödüllerini verdi.
Anaokulu Gülen Yüzler sınıfı Karadeniz yöresi halk oyunları ile devam eden eğlenceli dakikalar çocuklarımızın yöresel kıyafetleriyle görsel bir şölen haline geldi. Seyircilerimiz, miniklerin dansa kendilerini kaptırmasıyla oldukça eğlendi. Bu heyecanlı dakikalar, 1. ve 5. Sınıf öğrencilerimizin oluşturduğu müzik korosuyla devam etti.
Koronun ardından 3/A sınıfı öğrencileri, Kayıp Kıta Atlantis adlı drama gösterisini ilgi çekici kıyafetleriyle seyircilere sundu. Sahnedeki başarılarıyla seyircilerin taktirini kazanan öğrencilerimizden hemen sonra 4/A sınıfı öğrencilerimizin Artvin yöresi halk oyunları sahneye çıktı. Sahneyi dolduran kemençe sesleri seyircilerimizi oldukça eğlendirdi.


‘’Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder!
Gölgende bana da, bana da yer ver.
Sabah olmasın, güneş doğmasın ne çıkar?
Yurda ay yıldızın ışığı yeter.’’

2/A ve 2/B sınıfı öğrencilerimizin oluşturduğu koro ile devam eden programımız 4/A sınıfının Hayvanlar Konuşuyor adlı drama gösterisiyle sürdü. 2/A ve 2/B dramanın ardından tekrar sahneye bu kez de halk oyunları gösterisini sunmak üzere çıktı.
Ardından, 3/A sınıfı öğrencileri flüt dinletileriyle seyircilere keyif dolu anlar yaşattı. 2. Sınıf öğrencilerinin düzenlemiş olduğunu Dünya Çocukları adlı oyun seyirciyle buluştu. Daha sonra 3/A sınıfı öğrencilerinin halk oyunu gösterisi alkışlar eşliğinde izlendi.

‘’Korur serhatleri her Türk canıyla,
Sulanmış bu toprak, şehit kanıyla.
Edirne’den Kars’a dört bir yanıyla
Anadolu, Türk’ün vatanıdır hey!’’

Gülerçin Koleji anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri : Araba, Balon, Çuval, Halat, Sandalye, Yoğurt ve Yumurta yarışmalarıyla eğlenceli dakikalar geçirirken seyirciler de heyecanla onları izledi.  Tatlı bir rekabetle yarışan öğrencilerimiz mücadeleleri sonunda ödüllerini alarak bayramlarını kutladılar.
Programın sonunda konuşma yapan sınıf öğretmeni Meltem GÖKMEN, emeği geçen herkese ve katılan misafirlere teşekkürlerini sunduktan sonra bütün öğrencilerimizi müzik eşliğinde dans etmeye davet etti.  22 Nisan Çocuk Şenliği Gülerçin Koleji’nde, yüzlerde ve kalplerde tebessüm bırakarak sonlandırıldı.
 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ