Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

İLKOKUL BÖLÜMÜ İSTANBUL GEZİSİ’NDE

17 Mart 2014 Pazartesi 13:07:58 ÖS 2236 kez okundu.

Özel Gülerin Koleji İlkokul Bölümü öğrencileri İstanbul gezisi için bir araya geldi. 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımı ile gerçekleşen gezimizin herkes açısından güzel geçtiği katılımcılarımızın yüzlerinden anlaşılıyordu. 15.03.2014 Cumartesi günü sabah 07.30 civarında başlayan gezimizin ilk durağı Atatürk Arboretumu idi.  Arboretum gezimiz boyunca bize rehberlik eden velimiz Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem FERHATOĞLU katılımcılarımıza çeşitli ülkelerde yetişen ağaç türleri hakkında bilgiler verdi. Atatürk Arboretumu’nun eşsiz güzelliği karşısında büyülenen velilerimiz bilgilerine bilgi katmaktan da keyif aldılar.
Değerli katılımcılarımız gezimizin diğer bölümünde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeydi. Burada oynanan ‘’ Fareli Köyün Kavalcısı’’ adlı oyunu büyük küçük tüm gezi kafilesi büyük bir keyifle izledi. Oyun,  gerek oyunun içeriği, gerek kostüm ve dekorun profesyonelliği gerekse oyuncuların başarısı açısından büyük beğeni aldı.
Son durağımız olan Harbiye Askeri Müze’sinde ise Kurulan İlk Türk Devletleri’nden Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar gelmiş geçmiş komutanlar, yapılmış savaşlar hakkında bilgi edinildi. Bunları sadece dinleyerek değil, üç boyutlu olarak görme şansı bulan öğrencilerimiz büyük bir ilgi ile rehberimizi takip ettiler. Ayrıca Atatürk’ün gittiği okulları öğretirken hep söylediğimiz Selanik Askeri Rüştiyesi’nden sonra gittiği Harp Akademisi’nin aslında bu müze olduğunu öğrenmek ve öğrenciyken burada okuduğu sınıfı görmek öğrencilerimizi çok etkiledi.
Oldukça yoğun geçen bir günün ardından dönüş yolunda her ne kadar yorgun olsak da büyük küçük herkesin dilinde günün güzelliğini anlatan sözler vardı. Gezinin keyfine varan katılımcılarımız bir dahaki gezide görüşmek üzere sözleşerek ayrıldılar.
 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ