Hoş Geldiniz | 29 Mart 2024 Cuma

GÜLERÇİN KOLEJİ 11. YURT DIŞI GEZİSİNDE…

09 Aralık 2013 Pazartesi 13:57:10 ÖS 3027 kez okundu.

Özellikle öğrencilerimize bir zamanlar bize ait olan yerleri göstererek şu andaki  varlıklarımıza daha fazla sahip çıkmalarını sağlamak, Atamızın doğduğu evi ziyaret etmek, yabancı dilin önemini anlatmak ve başka kültürlere, dillere, dinlere, ırklara saygı duyan, kendi benliğine başkalarına özenmeden sahip çıkan bireyler yetiştirmek için düzenlediğimiz yurt dışı gezilerimizin 11. sini gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

6-7-8 Aralık  tarihlerin de 29 kişilik öğrenci, öğretmen ve veli grubuyla Aralık ayı olmasına rağmen bahar havasında gerçekleştirilen yurt dışı gezimize; Yunanistan’ın Dedeağaç kentiyle start verdik. Kentin Kurtuluş günü törenlerini izleyip, ünlü taverna Aya Yorgi’de yenilen lezzetli bir Yunan yemeğinin ardından yola koyulduk. Yurt dışında aç kalınmayacak tek ülke sanırım Yunanistan, inanılmaz lezzetli mezeleri ve salataları var.

Yol boyunca Batı Trakya’yı gezerek, ünlü alışveriş merkezi Jumbo’da keyifli bir alışveriş maratonuna katıldık.

Kurabiyesi ile ünlü Kavala’da, Mehmet Ali Paşa’nın evini ziyaret edip, Selanik’e hareket ettik. Akşam saatlerinde vardığımız otelimizin muhteşem atmosferinde biraz dinlenip, ünlü Yunan tavernasında muhteşem yemekler yiyerek canlı Greek müziği eşliğinde dans ederek stres attık. 

Sabah kral kahvaltısıyla ünlü otelimizde keyifli bir kahvaltının ardından ki Yunan börekleri müthişti, kafeleri ile ünlü meydan da alışveriş yaptık, moka ve frapenin tadına baktık. Kafelerle dolu Selanik caddelerinde yürüyüp, Yedi kule Zindanları’nın eşsiz Selanik manzarasında fotoğraf çektik, buranın en büyük katedrali olan Aya Dimitros katedralini ziyaret ettik.  Selanik’in simgesi olan Beyaz Kule’yi  gördük. Burası  Osmanlı döneminde yapılmış ve  hapishane olarak kullanılmıştır bina Yunanistan’ın simgelerindendir.

Gezimizin asıl amacı olan, bir zamanlar bize ait olan topraklarda bıraktığımız Atamızın doğduğu evi göz pınarlarımızda damlalarla ziyaret ettik. Bu ayrıntıyı söylemeden edemeyeceğim, çünkü öğrendiğimde çok duygulanmıştım; Atatürk ve ailesinin kiracı olarak oturdukları ev,  Yunan hükümeti tarafından satın alınıp, Türkiye konsolosluğuna hediye edilmiştir ve şu anda bitişiğinde Türk Konsolosluğu vardır. 

Yunanistan’ın en güzel iki şehrinden biri olan Selanik’e yılbaşı ışıklarıyla aydınlatılan bir kış gecesinde Mayıs’ta tekrar gelmek üzere veda ettik.

Dönüş yolumuzda Kavala’ya yaklaştığımızda, meşhur(!) dilek ağacının altında Ankara’nın bağları eşliğinde gecenin soğuğuna inat tüm otobüs  dans ettik ve Kavala’da meşhur olan İtalyan pizzacısından enfes bir pizza ziyafeti çektik. Tüm gece süren yolculuğumuzun sonunda gezimiz sabah saatlerinde tatlı hatıralarla ve keyifli bir yorgunlukla son buldu. 

Katkılarından ve öğrencilerimize gösterdikleri özenden dolayı geziyi düzenleyen Özlem Gökçe’ye,  görevli öğretmenlerimiz Ömer Kürklü’ye ve Nilay Yeni’ye, bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden velilerimize,  geziye bizzat katılan velilerimize, öğrencilerimize, bizi sağ salim güvenli bir şekilde getiren Erkan beye, rehberimiz Naci beye sonsuz teşekkürlerimizle…

Bir sonra ki yurt dışı gezimizde buluşmak dileğiyle…

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ