Hoş Geldiniz | 29 Mart 2024 Cuma

YABANCI ÖĞRENCİLERLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZE HOŞ SÜRPRİZ!

23 Temmuz 2013 Salı 13:21:34 ÖS 1969 kez okundu.

Yaz kampımızın ikinci haftasında okulumuzun misafir ettiği öğrencilerle çeşitli kurumları ziyaret ediyoruz. 22 Temmuz’daki durağımız ise İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal’dı. Kurucumuz S.Bülent Gülerçin, okul müdürümüz Süleyman Sezgin ve iki öğretmen arkadaşımızın eşlik ettiği kısa ziyaret esnasında yapılan sohbetin içeriğini misafirlerimizin okulumuza, şehrimize ve genel anlamda kültürümüze ilişkin bakış açıları oluşturdu.
Öğrenciler genel değerlendirmelerinde kendi ülkeleri ile burası arasında oldukça fark olduğunu belirttiler. Onlara ilginç gelen bir o kadar da bizi şaşırtan görüş 18.00’de yenen akşam yemeğiydi. Misafirlerimiz bu saatin onlar için erken olduğunu ülkelerinde çok daha geç saatte yemek yediklerini söylediler. Tabi ki yemek çeşitleri de en az yemek saati kadar onlar için değişikti. Sabah 4’te okunan ezan ise onların dikkatini çeken bir başka özelliğimizdi.  Sayın Zenginal konuyla ilgili görüşlerini “Türkiye Avrupa ile Asya arasında bulunmaktadır. Biz şu anda Trakya Bölgesi’ndeyiz. Burası Avrupa’ya yakın bir bölge. Doğuya doğru gittikçe farklı kültürlerle karşılaşırsınız.” şeklinde ifade etti.
Bu sohbetin ardından Türkiye’ye tekrar gelmek isteyip istemedikleri sorulduğunda öğrenciler tereddüt etmeden tekrar gelmek istediklerini söylediler. Kısa ziyaretimiz Sn. Zenginal’ın misafirlerimize başarı ve mutluluk dilekleri sunmasıyla sona erdi.


 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ