Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

GÜLERÇİNDE ÇOCUK EDEBİYATI GÜNLERİ VE YAZARLA SÖYLEŞİ

08 Kasım 2018 Perşembe 10:29:32 ÖÖ 856 kez okundu.

Okulumuzda 05.11.2018 -08.11.2018 tarihleri arasında çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden Taylan Özgür Köşker’in kitap standı açıldı. Kitap standında yazarımızın kitapları üç gün boyunca sergilendi. 08.11.2018 Perşembe günü ise çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden Taylan Özgür Köşker öğrencilerimizle söyleşi yaptı ve söyleşinin ardından da okulumuzda imza günü düzenledi. Bu imza günü vesilesiyle öğrencilerimiz usta yazar ile tanışma fırsatı buldu.

Okulumuzun amacı öğrencilerimize kitap okuma sevgisi aşılamak, öğrencilerin kitaplara karşı ilgisini arttırmak, kitap okumalarını sağlayarak hayal ve yorum gücümüzü arttırmaktır. Aynı zamanda öğrencilerimizle okudukları kitapların yazarını tanıştırarak onları ileride hatırlayacakları güzel bir anı sahibi yapmaktır.
Usta kalem Taylan Özgür Köşker, çocuk ve gençlik, çocuk öykü, edebiyat kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Aynı zamanda öğretmendir. Çocukluğunu Kırşehir'de geçiren yazar, Neşet Ertaş türkülerini dinlerken çocukluğunu anımsıyor. Denizi seyretmeyi; öykü yazmayı seviyor. Günlük yaşamdan, öğretmenlikten, sokak satıcılarının seslerinin gelmediği zamanlardan fırsat buldukça okumayı ve yazmayı sürdürüyor. Evin içinde sessizliğin olduğu her yerde-odada, mutfakta, salonda- okuyor ve yazıyor. Edebiyat tipi yaşamı savunuyor. Edebiyatın insanı özgür ve mutlu kılacağına, sonsuz düş gücüne, sözcüklerin ölümsüzlüğüne inanıyor. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Ah Tamara, Beyaz Tünel, Kitaplıktaki Kelebek, Öteki Ada olarak sayılabilir. Ah Tamara'da bir söylenceden, Altın'da okula dadanan sevimli bir köpekten, Kırlangıç'ta kuşlardan, zor da olsa yakalanan ve özgür bırakılan bir kırlangıçtan Yenigün'de Ağrı Dağı'na karşı oturup çobanlık yapan güzel bir kızdan, doğadan söz ediliyor. Kütüphanede okuma sevgisinden, Öteki Ada'da ise tekneyle kış koşullarına, zor doğa şartlarına dayanıp okula gitmeye çalışan çocuklardan söz ediliyor. Doğa Sevgisi, Okuma Sevgisi, canlının canını yakmama düşüncesi, doğa güzellemeleri öykülerinin genel özellikleri. Gülerçinde çocuk edebiyatı günleri devam edecek…
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ