Hoş Geldiniz | 29 Mart 2024 Cuma

ŞEHİTLERİMİZİ YÜREĞİMİZDE HİSSETTİK.

19 Mart 2013 Salı 10:48:04 ÖÖ 2260 kez okundu.

2012- 2013 Eğitim-Öğretim yılı özel gülerçin Koleji 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma ve İstiklal Marşı’nın kabulünün  92.  Yıl dönümü  kutlama proğramı düzenlemiştir . Programa değerli velilerimiz de  katılmıştır.
     Programın sunuculuğunu Rana Zeynep EREZ ve Mertcan ÖZDAŞ yapmıştır. Program saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın çoşkuyla söylenmesiyle başlamıştır.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürümüz Sayın Süleyman Sezgin yapmıştır.
   Okulumuzda düzenlenen” İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında” I. Kademe birincisi  3/A sınıf  öğrencisi  Elif Azra KUM’a ödülünü Okul Müdürümüz Sayın Süleyman Sezgin vermiştir.
   II.Kademe birincisi  7/A sınıfın dan Münevver Dilara ALIŞIK ‘ a ödülünü  Kurucumuz Sayın Bülent Gülerçin vermiştir.
 Mehmet Akif, zaferin müjdesini Necit ve Medine seyahati dönüşünde yolda iken almış ve savaşı görerek değil hayal ederek ihtişamlı eşsiz ”sanat zaferini” yazmıştır.  Bir şiir ancak bu kadar kudretli, iman dolu, mucize bir üslupla anlatılabilir.Bu “Eşsiz Sanat Zaferi”ni 10/A sınıfından Ayyüce Bilge Çetin’in sunumuyla duygulu anlar yaşanmıştır.
      Çanakkale her yaşta insanlara  ilham kaynağı olmuştur. Okulumuz 3-A sınıfı öğrencileri ”Vatan Sağolsun” adlı oratoryolarını  sunarak dinleyicileri canı gönülden etkilemişlerdir.
     Kararlı, azimli, mert ve fedakâr kahramanlarımızın hikayelerinden birkaçını okulumuz 10-A Sınıfı öğrencilerinden Ezgi Kırmızıgül  seslen dirmesiyle az da olsa Çanakkale’yi  hatırlatmıştır.
  Programın ilerleyen saatlerin de Okulumuz 6-A sınıfı öğrencileri   ÇANAKKALE DESTANI adlı oratoryolarını sunmuşlardır.
    Okulumuz öğrencilerinden Enes ERBAY ve Simgenur CEYLAN  ”ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE SESLENİŞ”adlı yazılarını çoşkuyla heyacanla okumuşlardır.
     Okulumuz 6/B sınıfı öğrencileri YA İSTİKLAL YA ÖLÜM adlı oratoryolarını sunmuşlardır.
   Çanakkale de her hayat  hikayesi ibretlik hikayeler olmuştur.   HASAN ÇAVUŞ’UN ANASININ yiğit oğluna seslenişini  7/A sınıfından Merve Ayça DUMAN  seslendirmiştir.
    Oğuz Amca’nın  hikayesini ise değerli öğretmenimiz İlker TEBER’ seslendirmiştir.
Son olarak   okulumuz Müzik öğretmeni Nükhet ÖZTÜRK'ün yönetiminde hazırlanan okul koromuzun Çanakkale türküleri dinleyicilere duygu dolu anlar yaşatmıştır.
 Çanakkale'de kanlarını akıtıp canlarını vererek bu vatanı bizlere bırakan “Çanakkale Geçilmez”diyerek Türk'ün adını tarihin sayfalarına altın harflerle kazıyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, hürmet ve minnetle anıyor ,Gülerçin Koleji  olarak programa katılan tüm degerli velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz..







 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ