Hoş Geldiniz | 16 Mayıs 2024 Perşembe

GÜLERÇİNDE CUMHURİYETİMİZİN 95.YILI KUTLANDI

26 Ekim 2018 Cuma 15:50:20 ÖS 705 kez okundu.

26.10.2018 Cuma günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü okulumuz konferans salonunda coşkuyla kutladık. Programımıza Saray İlçe Kaymakamı Sayın Adnan Tezcan ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Eğitim Şube Müdürü Sayın İrfan Danışmaz’da katıldı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimiz ve bağımsızlığımız için seve seve canını veren aziz şehitlerimizi andık. Bu şanlı gün okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlanmıştır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından da Müzik Öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Okul müdürümüz Sayın Ömer Kürklü tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Daha sonra Gülerçin Koleji öğrencileri adına okulumuz 10/A sınıfı öğrencilerinden Aleyna Kabaklar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından Türk gençliği adına okulumuz 12/A sınıfı öğrencilerinden Mustafa Kerem Danışmaz Gençliğe Hitabeyi okudu.
Gençliğe Hitabenin ardından 10/A sınıfı öğrencilerimizden Ensar Ergan Bayrak adlı şiiri coşkulu bir şekilde seslendirdi. Şiirin ardından okul müdürümüz Sayın Ömer Kürklü okulumuz geneli yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, kompozisyon, resim yarışması birincilerini açıkladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmasında ilkokuldan 4/A Selin Minareci, ortaokuldan 8/A sınıfından Hatice Deniz Ilgın, Anadolu lisesinden ise 10/A Dilara Dumlu birinci oldu. Derece alan öğrencilerimize ödüllerini Saray İlçe Kaymakamı Sayın Adnan Tezcan verdi. Ödüllerin verilmesinin hemen ardından 6/A sınıfı öğrencilerimizden Harun Atansay solo keman gösterisi ile adeta kulakların pasını sildi. Daha sonra okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Serhan Serinoğlu'nun hazırlamış olduğu video gösterimi yapıldı.
Videonun ardından bedenleri küçük ama yürekleri büyük olan okulumuz öğrencileri hazırlamış oldukları Cumhuriyetin Yükselişi adlı drama gösterisini sergiledi. Ardından 6/B sınıfı öğrencilerimizden Umay Beren Özdemir Akdeniz’e Doğru adlı şiiri okudu. Şiirin ardından okulumuz 5.sınıf öğrencilerimiz hazırladıkları vals gösterisini sahnelendi ve büyük beğeni topladı.
Vals gösterisinin ardından bir zeybeğin yere diz vuruşu ile düşmanı titreten atalarımızın anısına okulumuz 2.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu zeybek gösterisi sahnelendi. Hemen ardından programımız müzik öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu’nun yönetimindeki okul koromuz özenle seçilmiş parçalarını seslendirdiler. Koronun ardından Cumhuriyet Bayramı kutlama programımız sona erdi.  Nice 95 yıllara. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşamaya devam edecektir.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ