Hoş Geldiniz | 20 Nisan 2024 Cumartesi

OKULUMUZDA İSTANBUL’UN FETHİ VE TÜRK BÜYÜKLERİNİ ANMA GÜNÜNÜ KUTLADIK

30 Mayıs 2019 Perşembe 13:14:38 ÖS 1301 kez okundu.

Okulumuzda sosyal bilimler bölümü tarafından İstanbul’un fethi ve Türk büyüklerini anma günü kutlandı. Programımız okulumuz Esin Burhan Gülerçin konferans salonunda yapıldı. Program sunuculuğunu 10/A sınıfı öğrencileri Mehlika Eylül Saygılı ve Enes Furkan Combaş yaptı. Programımız saygı duruşu ve İstiklal marşı, Okulumuz tarih öğretmeni sayın Saadet Barıtçı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması,”Ben Fatih”adlı sinevizyon gösterisi,10/A sınıfı öğrencisi Ahmet Sefa Çelik’in “Fetih marşı “adlı şiiri okuması “Tarihteki önemli Türk büyüklerimiz” adlı video gösterimi ve mehteran dinletisi ile programımız bitirilmiştir.
Mehter takımımız  Zafer Marşı,Akıncılar Marşı,Ordu Marşı,Sancak Marşı,Eski Ordu Marşı,Yeniçeri Marşı,Mehter vuruyor,Plevne Marşı,Fetih Marşı,Genç Osman marşı gibi müzikler ile salonu coşturdu.Programımız mehter müziği sonrasında son buldu.
İstanbul’un fethi ile Osmanlı Devleti, Yükselme dönemine girdi, devletin toprak bütünlüğü sağlandı. Bölgedeki ticaret yollarının kontrolü sağlandı Osmanlının İslam dünyasındaki saygınlığı arttı. II. Mehmet artık ‘Fatih’ ti.
Fetih, Orta Çağı kapayıp, Yeni Çağı açmıştı. Ticaret yollarının Osmanlıların eline geçmesi coğrafi keşifleri tetiklemiş, fetihle İtalya’ya giden Bizans’ın bilim adamları Rönesans’ın başlamasına katkıda bulundular.
İstanbul’un fethi, Türk ve Dünya tarihi için bir kırılma noktasıdır. İstanbul’un fethinden sonra Osmanlı Devleti, Avrupa’da hızla büyümüş ve büyük bir imparatorluk haline gelmiştir.
İstanbul’un fethini her yılın 29 Mayıs günü, coşku ve sevinçle kutluyoruz. Fethin 566.yılı kutlu olsun.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ