Hoş Geldiniz | 29 Mart 2024 Cuma

GÜLERÇİN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ SOFYA’DA

04 Haziran 2018 Pazartesi 13:32:33 ÖS 1255 kez okundu.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Gülerçin Koleji ve 139 Zaharii Krusha okulu arasında öğrenci değişim programı gerçekleştirildi. 22-27 Nisan 2018 tarihinde Çerkezköy’de ağırladığımız misafirlerimiz, 27 Mayıs-  01 Haziran 2018 tarihlerinde Sofya’da bizleri ağırladılar. 139 Zaharii Krusha okulu ile yıllardır süre gelen değişim programlarımız daimi bir dostluğa dönüştü.
Farklı kültürden öğrenciler ile çalışma fırsatı, iki ülke arasındaki kültürel mirasın aktarımı ve yabancı dilin pekiştirilmesi gibi bir çok fayda sağlayan değişim programı ile öğrencilerimiz farklı bakış açıları da elde ettiler.
27 Mayıs tarihinde yola çıkan Türk öğrenci grubunu ev sahibi aileler ve öğrenciler samimiyetle sıcak bir şekilde karşıladılar ve ardından  ev sahibi aileler ile tanışan öğrencilerimiz birlikte vakit geçirmek üzere evlerine dağıldılar. Okulumuz Yabancı Dil Bölüm Başkanı Çiğdem ERDAĞ , 139 Zaharii Krusha okul müdiresi sayın Rumyana Doncheva ve İngilizce öğretmeni Reni Avramova ile akşam yemeğinde buluştular. İki ülke arasındaki eğitim sistemi ve yabancı dil öğretimi üzerinde sohbet ettiler ve yeni projeler için fikir alış verişinde bulundular.
28 Mayıs Pazartesi günü,  Gülerçin Koleji öğrencileri 139 Zaharii Krusha okulunu ziyaret ettiler. Geleneksel karşılama ile ağırlanan öğrencilerimize okulda hoş geldin seremonisi gerçekleştirildi ve geleneksel halk müziği şarkıları seslendirildi. Ardından öğrencilerimiz geleneksel Bulgaristan halk kıyafeti tasarımı gerçekleştirdiler. Okul duvarlarında görmüş olduğumuz panolarda, geçmişten günümüze gerçekleştirdiğimiz tüm programlar ile ilgili hatıraları sergilemeleri bizleri oldukça duygulandırdı ve mutlu etti. Okulda yabancı öğrencilerle tanışma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz oldukça keyifli vakit geçirdiler. Ardından şehir turuna çıkan öğrencilerimiz şehrin simgeleri haline gelmiş olan tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler. Öğle yemeği için Türk öğrenciler, ev sahibi Bulgar öğrenciler, okul müdürleri ve öğretmenler bir araya geldiler.
29 Mayıs Salı günü, Rila Manastır’ını ziyaret etmek üzere sabah erken yola çıkıldı. Yeşilin, doğanın ve tarihin bir arada bulunduğu yolları geçerek Rila Dağı eteklerinde kurulmuş Rila Manastırına ulaşıldı. Manastırın her detayı incelendi ve içerisinde bulunan müzede, Muhteşem Sultan Süleyman’ın Türklerin diğer dinlere karşı gösterdiği hoşgörüyü simgeleyen fermanını ve manastıra gönderdiği hediyeleri görmek bizleri oldukça şaşırttı ve sevindirdi. Hala orijinal özelliğini taşıyordu ve iyi bir şekilde muhafaza ediliyordu. Manastır ziyaretinin ardından muhteşem doğaya karşı yemek yenildi ve sonrasında dönüşe geçildi.
30 Mayıs Çarşamba günü Sofya’da tekrardan şehir turuna çıkıldı ve Paradise alışveriş merkezine geçilip yemek yenildi. Tüm günü şehirde geçiren öğrencilerimiz günün sonuna doğru daha fazla eğlence için Sofya’da yer alan Survivor tarzı etkinliklerin olduğu parka geçiş yapıldı ve öğrencilerimiz farklı kulvarlarda kendilerini denediler.
31 Mayıs Perşembe günü yine sabah erken yola çıkılarak Bulgaristan’ın en büyük 2. Şehri olan Plovdiv şehrine gidildi. Şehir ile ilgili kısa film izlenildi. Birçok tarihi güzellikleri olan şehirde farklı kültürlerden izleri görmek bizleri oldukça şaşırttı. Gezinin ardından tarihi sokaklarda dolaşan öğrencilerimiz gördükleri evleri oldukça beğendiler. Plovdiv de yenilen yemek sonrası dönüş yoluna geçildi ve ev sahibi veliler, öğrenciler, öğretmenler ile akşam yemeğinde buluşuldu. Canlı müzik eşliğinde yenilen yemekte hediye takdimi gerçekleştirildi. Birlikte yenilen son akşam yemeği hoş sohbet ile devam ettirildi ve ardından öğrenciler evlere geçtiler. 1 Haziran Cuma günü Türkiye’ye dönüş için yola çıkıldı.
Başarıyla gerçekleştirilen ve belirlenen amaçlara ulaşılan programda başta kurucumuz Sayın Sait Bülen Gülerçin’e, okul müdürümüz Sayın Ömer Kürklü’ye, yabancı dil bölüm başkanı Çiğdem Erdağ’a  ve değerli velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
 
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ