Hoş Geldiniz | 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇERKEZKÖY'ÜN İLK VE TEK KOLEJİ BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATARAK İLK YILINDA TEKİRDAĞ BÖLGESİNDE 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA COMENIUS PROJESİNE KABUL EDİLEN TEK OKUL OLDU.

07 Temmuz 2010 Çarşamba 22:00:00 ÖS 3222 kez okundu.

     Comenius Program'ının temel amacı, "Okul Eğitimi" alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde  kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmektir.
 

Bizler de öğrencilerimizin farklı kültürlere empati duymalarını sağlamak, kendi kültürlerini tanıtma fırsat sunmak, eğitimde Avrupa standartlarında bir kaliteyi yakalamak ve tüm bunları yaparken de yabancı dil öğrenimini teşvik etmek amacıyla 2010-2011 ve 2011-2012 eğitim öğretim yıllarında uygulanmak üzere “Avrupa Birliği, Comenius-çok taraflı okul ortaklığı” için proje başvurusunda bulunduk ve bu projemiz  “T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik  Programları Başkanlığınca”  kabul edilmiştir.
 
 
 
Buna göre Türkiye,İspanya,İtalya,Belçika ve Finlandiya’da bulunan okullarla ortaklaşa yürütülecek olan projede,öğrenci ve öğrencilerimizin aktif katılımını sağlayarak  farklı ulusları kültürel yönleriyle tanımayı ve tanıtmayı,ortak sanatsal faaliyetlerde bulunarak öğrencilerimize sanatı sevdirmeyi,eğitimdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmayı, öğrenci ve öğretmenlerimizi yabancı dil öğrenimine teşvik etmeyi hedeflemekteyiz.
 
İlk yılımızda 2010 yılı başvuru süresince Tekirdağ ili genelinde Comeius  proje başvurumuzun  kabul edilmesinin,2010 yılında bu konuda listede yer alan tek okul olmamızın  gururunu taşıyarak okulumuza olduğu kadar  ilimize  ve ülkemize de katkılar sağlamasını temenni ederiz.

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ