Hoş Geldiniz | 27 Nisan 2024 Cumartesi

GÜLERÇİN KOLEJİ BU YIL ANTALYA’DA DÜZENLENEN ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİ SEMPOZYUMUNA KATILDI.

03 Şubat 2010 Çarşamba 08:40:19 ÖÖ 3523 kez okundu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından ''Okulda Yenilenme'' konulu sempozyum, 28 Ocak 2010 ‘da Antalya Sheraton Otel'de başladı. Okulumuzun Kurucusu Sait Bülent Gülerçin’in , Okul  Müdürü Ahmet Keven’in ve Yabancı Diller Bölüm Başkanı Özlem Kasap’ın katıldığı  sempozyumun açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, sorunların tartışılmasında ve çözüm arayışlarında bu tür platformların önemli açılımlar ve fırsatlar sunduğunu söyledi. 
  
Özel okulların, eğitim sistemine çok yönlü katkı sağlayan kurumlar olduğunu ifade eden Çubukçu, ''Özel okullarımız da eğitim kalitesinin arttırılmasında birçok yeniliğin eğitim sistemimize girmesinde ve yeni eğitim yaklaşımlarının eğitimimize kazandırılmasında öncü bir görev üstlenmektedir'' diye konuştu.  
''Okulda yenilenme'' teması etrafında yapılacak tartışmaların çocuklara, gençlere daha çağdaş, daha yaratıcı, daha özgür eğitim ortamları oluşturma çabasına katkıda bulunacağını belirten Çubukçu,  
    ''Okullarımızın çağın gerektirdiği eğitim ortamlarına kavuşması için yaptığımız çalışmalar sonucunda eğitimin fiziki alt yapısında çok önemli gelişmeler elde ettik. Büyük bir mutlulukla söyleyebiliriz ki özel ve resmi okulların tamamı birçok batı ülkesinde bulunmayan standartlara sahiptir'' dedi. 
    
 Özel okullar her yıl yapılan SBS ve ÖSS sınavlarında ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında, sosyal ve sportif yarışmalarda öne çıkmaktadır'' diye konuştu.Özel okulların küresel ekonomik kriz ortamında öğrenci sayısını 25 bin artırarak, 419 bine çıkardığına dikkati çeken Çubukçu, bu başarının kendiliğinden olmadığını, önemli fedakarlıklar yapıldığını söyledi. 
   
    Çubukçu, özel okulların eğitime verdiği desteğin devlete ciddi anlamda katkı sağladığını belirterek, özel okulların sadece okul yatırımı yapmada değil, eğitimdeki kaliteyi artırmada, iyi yetişmiş öğrenci profilini geliştirmede önemli rol oynadığını vurguladı. 
 
     Bakan Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığının 2010-2014 Stratejik Planı'na da değinerek, bu planda özel okulların eğitim sektörüne yatırım yapmaya teşvik edilmesinin, daha çok kişinin özel öğretim kurumlarından yararlanmasının sağlanmasına yer verildiğini kaydetti. 
 
   
  Sempozyumun açılış oturumunda konuşan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, ''Özel okulların başarılı olmasının temelinde, çok çalışmaları yatıyor'' dedi. 
 
 
 
 
 
       Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan da, bilim ve teknolojinin hızla ilerlediğini,özel okulların öğrenciye tüm bu imkanları sağladığını ifade etti . 
 
 
 
 
Antalya sempozyumu süresince Gülerçin Koleji olarak katıldığımız ve John Abbott (21.yüzyıl Öğrenme Girişimi Başkanı) ,Prof. Dr. Meral Aksu(ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı),John Heard (Uluslararası Okullar Birliği Akreditasyon Uzmanı),Prof.Dr.A. Ünal Yarımağan (ÖSYM Başkanı) gibi çok değerli eğitimcilerin  verdiği  seminerlerden bazıları şöyledir :
Farklı Ülkeler , Farklı Okullar , Farklı Modeller : Birbirimizden Neler Öğrenebiliriz ?
Hangi kazanım , hangi ölçme aracı , Nasıl bir değerlendirme ?
Akreditasyon yoluyla okul gelişimi
Çocuk dostu öğrenme ortamları

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ