Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

- GÜLERÇİN KOLEJİ ATATÜRK'ÜN EVİNDE

14 Aralık 2009 Pazartesi 16:25:35 ÖS 4552 kez okundu.

      11 Aralık gecesi çıktığımız Yunanistan –Selanik gezisinde, Özel Gülerçin  İlköğretim Okulu öğrencileri, veli ve öğretmenleri olarak 12 Aralık 2009 tarihinde  Selanik’te, Ata’mızın 1881 yılında doğduğu ve 1888 yılına kadar yaşadığı evi ziyaret ettik. 

     Balkan harbinden sonra Selanik Yunanlıların elinde kalmıştır. Ancak daha sonra Ev, Selanik Belediyesi tarafından Yunanlı sahibinden satın alınarak Atatürk'e hediye edilmiş ve anahtarları 1937 yılında Türk Selanik Başkonsolosluğu'na teslim edilmiştir. Türk Başkonsolosluğu'na devredilmesinin ardından onarıma geçen ev, 1950 yılında ikinci ve daha geniş çaplı bir onarıma girmiş, Atatürk'ün doğumu zamanındaki orjinal haline getirilerek ölümünün 15.yıldönümünde, 10 Kasım 1953'te Atatürk Müzesi olarak hizmete açılmıştır. 1981 yılında tekrar bakıma alınan Atatürk Müzesi'nde bugün Atatürk'ün, Dolmabahçe ve Topkapı saraylarından ve Anıtkabir'den nakledilen bazı kişisel eşyaları sergilenmektedir. Ziyaretimizin ardından Ata’mızın huzurundan ayrıldık.

Aynı gün Selanik’te bulunan ve Osmanlı imparatorluğu döneminde hapishane olarak kullanılan, şimdi ise şehrin önemli tarihi eserlerinden ve simgelerinden olan Beyaz Kule’yi gezdik.

       Ardından şehrin yeni yıl için özel olarak süslenmiş ve ışıklandırılmış sokaklarını, Büyük İskender Heykeli’nin de bulunduğu sahili, fuar meydanını ve Yedi Kule Zindanları’nı Halkidiki yarımadasını da gezerek otelimize geri döndük.

       Pazar günü Selanik’te panoramik bir şehir turunun ardından yola çıktık. İlk durağımız Kavala’lı Mehmet Ali Paşa’nın evinin bulunduğu ve kavala kurabiyesi ile ünlü , Türklerin yoğun olarak yaşadığı yer olan Kavala idi. Sahil turu ve Mehmet Ali Paşa’nın evini ziyaret ettikten sonra, İskeçe’ye doğru yola çıktık. Burada panoramik bir şehir turunun ardından Gümülcine’ye gittik. Son durağımız olan Dedeağaç’ta küçük bir gezintinin ardından, Edirne’ye geldik. Akşam saatlerinde turumuzun başladığı okulumuzda velilerimizle buluştuk ve geziye katılanlar Atatürk’ün doğduğu evi görmenin mutluluğu ve gururuyla, unutulmaz anılarla dopdolu olarak okuldan ayrıldılar.

       Okulumuzun Müdür vekili Ahmet KEVEN ve bu geziyi düzenleyen Yabancı Diller Bölüm Başkanı Özlem KASAP, öğrencilerimizin bildikleri yabancı dili kullanma ve geliştirme fırsatı buldukları, farklı kültürleri tanıyıp empati geliştirmelerini sağlayan, kültürel ve tarihi mirasımızı daha yakından tanıma fırsatı sunan,  yurt dışı gezilerinin bundan sonra da devam edeceğini, Ata’mızın doğduğu evi ziyaret etmenin okulumuz adına gurur verici olduğunu söylediler .

     Gezi boyunca öğrenci ve velilerimize rehberlik eden öğretmenlerimiz Özlem KASAP ve Yasin AKMAN’a okul idaresi olarak teşekkür ediyoruz.

         Bu geziyle ilgili fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyoruz .Bir  sonraki gezide sizleri de aramızda görmek ümidiyle…

 

 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ