Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

- TATİL BAŞLADI. PEKİ AMA DERS ÇALIŞMALI MIYIZ?

20 Haziran 2009 Cumartesi 13:48:15 ÖS 3291 kez okundu.

  

    Sevgili öğrenciler; çok yoğun ve yorucu bir yılı geride bıraktık. Eminim şu anda aklınızdaki şey: Gezmek, eğlenmek, istediğiniz kadar tv seyredip, sabahlara kadar bilgisayar oyunu oynamak.


Peki ama ders çalışmak ?

Tatilde ders çalışmalı mıyız sizce?


    Kimi eğitimciler: “Yaz tatilinde eğitimin sekteye uğradığını ve bunu telafi edebilmenin mümkün olmadığını, bu nedenle de eğitimin aralıksız sürmesi gerektiğini” söylerler. Kimi eğitimciler ise, “Yaz tatili; öğrencilerin dinlenme zamanıdır, iyi dinlensinler ki bir sonraki yıla hazır olsunlar” diyor.
    Her iki görüşün de kendine göre doğru ve yanlış yönleri vardır. Evet, yaz tatili bir dinlenme zamanıdır. Ancak dinlenmek demek; yaz tatilini  – ders bakımından -  tamamen boş geçirmek demek değildir. Tatil; hem dinlenme zamanıdır hem de okul zamanlarına oranla çok daha hafif tempoda, bir yıl boyunca öğrendiklerimizi tekrar etme zamanıdır.


Müfredat programları incelendiğinde, özellikle temel derslerde konuların birbirini zincirleme takip ettiğini görüyoruz. Bu nedenle; önümüzdeki yıl derslerde göstereceğiniz başarı, bu yılki konuları ne kadar iyi öğrendiğinize ve ne kadarını hatırlayacağınıza bağlıdır.
Bu yıl işlediğiniz konuları en iyi şekilde öğrenmek için, bir yıl boyunca çok çaba harcadığınızı biliyoruz.  Peki ama bu öğrendiklerinizin ne kadarını seneye hala hatırlıyor olacaksınız.


Önümüzdeki yıl göstereceğiniz başarı, öğrendiklerinizin ne kadarını hatırlayacağınıza bağlı ve hatırlamanın tek yolu var. Tekrar Etmek
İyi bir tatil programı şu şekilde olmalı diye kesin hüküm koymak, sizlerin bireysel farklılıklarınızı dikkate almamak demektir. Ancak genel bir çerçeve çizersek;


*  Zor kazanılan kitap okuma alışkanlığınızı kaybetmemek için, ilgi duyduğunuz türde kitaplar okuyun. Kitap okumak yorucu bir faaliyet de değildir.


*  Bütün gün tv seyretmek yerine, daha çok sportif ve sosyal aktivitelerle zamanınızı değerlendirmeyi tercih edin.


*  Çalışmalarınızı bu yıl öğrendiğiniz konuları tekrar etmek üzerine  kurun. Bir sonraki yılın konularını öğrenmeye çalışmayın.


*  Ana dersleri dikkate alarak önce konuyu 10-15 dk tekrarlayın, sonra o konuyla ilgili 2-3 tane test çözün


* Testte yapamayıp boş bıraktığınız ve yanlış yaptığınız sorular için mutlaka konuya geri dönüş yapın ve o sorularla uğraşın


İyi değerlendirilmiş bir yaz tatili, başarılı geçecek bir eğitim öğretim yılı demektir. Yaz tatili dinlenme zamanıdır ama “Dinlenme” zamanın (ders bakımından) tamamen boş geçirmek demek değildir. 

İyi tatiller…



Rehberlik Servisi
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ