Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

TARİH, KÜLTÜR, BİLİM, SANAT BULUŞMASI

16 Nisan 2018 Pazartesi 13:01:52 ÖS 948 kez okundu.

Okulumuz sayısal ve sosyal bilgiler bölümlerinin ortaklaşa düzenlediği Edirne gezisi tam manada kültürün, sanatın, bilimin ve tarihin buluşması olarak gerçekleşti. Pazarkule Sınır Kapısı’ndan başlayan ziyaretlerimiz, Lozan Anıtı, tarihi tren, Sağlık Müzesi, Selimiye Camii, Tarihi Kapalı Çarşı olarak devam etti. Attığımız her adımda tarihimizden yeni bir parça ile karşılaştık. Bilimin, sanatın topraklarımızdan yeşerdiğine tanık olduk. Aynı zamanda gezilerin en önemli kazanımlarından olan örtük öğrenme ile yeni bilgiler öğrendik.
Edirne’ye gidip ünlü ciğerini yemeden dönemezdik. Nefis ciğerin yanında kuru biberlerinin tatlı acısı ile günümüze lezzet kattık. Tarihi çarşısında yöreye ait geçmişine ışık tutan hediyelik eşyaları sevdiklerimize almayı da ihmal etmedik. Kavala kurabiyesinin, badem ezmesinin, kallavinin tatlarına da baktık.
Ülkemizin görülmesi gereken en önemli yerlerinden olan Edirne gezimizi keyifli, mutlu ve bilgilenerek sona erdirdik. Böyle nitelikli bir gezi için velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ