Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

FARKLI BİR DENEYİM: UZAY KAMPI…

25 Ocak 2018 Perşembe 07:00:12 ÖÖ 2516 kez okundu.

19-20-21 Ocak 2018 tarihlerinde, İzmir’de, 13 öğrenci ile birlikte, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Melih Mehmet ÖZDEN rehberliğinde gerçekleşen UZAY KAMPI gezimiz önemli deneyimlere sahne oldu. 3 gün boyunca son derece disiplinli bir ortamda birçok yeni bilgiye ulaşan öğrencilerimiz hem çok yoruldular hem de çok eğlendiler. Topraksız nasıl bitki yetiştirileceğini, uzayda nasıl beslenildiğini, astronotların giydiği kıyafetlerin özelliklerini, uzay araştırmalarını kimlerin hangi tarihlerde yaptığını, hangi keşiflerin yapıldığını, bir astronotun hangi aşamalardan geçerek eğitildiğini somut olarak deneyimlediler.
Ay’da nasıl yüründüğünü, yer çekimi olmadan hareketlerin nasıl değiştiğini, yön kavramı kaybolmasının nasıl sonuçlar doğurduğunu, astronotların uzay görevlerinde kaslarını güçlendirmek için neler yaptığını uygulamalı olarak gördüler.
Takım çalışmaları yaparak aslında bireysel başarının çok fazla nitelik taşımadığı, yapılan hatanın herkesi etkilediği, destek olmanın gerekliliğini bir kez daha yaşayarak öğrendiler.
Kendi yaptıkları sıcak hava balonlarını test ettiler. Uçuş mesafesine göre ne kadar özenli iş yapılırsa karşılığının o kadar güzel olduğunu kendileri deneyimlediler. Öğrencilerimizin bu kamp sonunda sadece uzaya değil tüm hayata bakışlarında değişimler yaşandı.
Tüm öğrencilerimize yoluculuk ve kamp boyunca Gülerçin Koleji kalitesini yansıttıkları için teşekkür ediyoruz.

Özel Gülerçin Eğitim Kurumları
 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ