Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

SEVGİNİN MİMARI MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ’Yİ AN(LA)DIK

15 Aralık 2017 Cuma 12:58:33 ÖS 1463 kez okundu.

14.12.2017 Perşembe günü Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin aramızdan ayrılıp, dünyasını değiştirmesinin 744. yıldönümünde, onu hasretle ve üzüntüyle andık. Tüm insanlığa kardeşlik ve sevgi tohumlarını eken; “Gel” çağrısıyla iyiyi, kötüyü, güzeli, çirkini insanlığa, Mevla’ya çağıran; bütün kâinatı birbirine sevgiyle bağlanmış; sevgi vermesini öğreten yüce şahsiyeti sevgiyle andık. Programımızda 8 asırdır âlimlerin, ariflerin, âşıkların, bütün insanlığın kılavuzu olan Hz. Mevlana öğretisini ince ince işledik.
Büyük bir âlim olan ve tüm insanlığa seslenen Hz. Mevlana aramızdan ayrılışının 744. yılında öğrenci, öğretmen, veli ve halkımızın katılımı ile bizleri görkemli bir programda buluşturdu. Programımız Hz. Mevlana’nın öğretilerinin ve oluşturduğu felsefi akımın anlaşılması açısından çok değerliydi. Anma törenimizde Semazen gösterisi ve ney dinletisi başta olmak üzere Hz. Mevlana’yı anlamamızı sağlayacak video, şiir, drama gibi birçok etkinlik yer aldı. Programa katılan izleyiciler manevi bir haz alarak salondan ayrıldılar.
Anma programımız, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin anısına yapılan saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hemen ardından Gülerçin Koleji okul müdürümüz Sayın Ömer Kürklü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından Televizyon programcısı aynı zamanda din görevlisi ve ilahi sanatçısı olan Muhittin Küçük ’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle kalplerimiz manevi huzurla doldu. Daha sonra 11-B sınıfı öğrencimiz Filiz Uysal, Hz. Mevlana’nın şiirlerinden örnek dizelerle onun, ölümü bir düğün gecesi (Şeb-i Arus) olarak gördüğünü bizlere okuduğu metinle anlattı. Ardından Hz. Mevlana’nın hayatını konu alan video gösterimi yapıldı.
 Video gösteriminden hemen sonra, televizyon programcısı, aynı zamanda din görevlisi ve ilahi sanatçısı olan Muhittin Küçük ’ün semazen ekibiyle olan gösterisi başladı. Sahnelenen bu gösteride ekip, ilahiler ve ney taksimini izleyicilere sundu. Programın sonunda semazenlerin dönmesiyle büyük beğeni alan sema gösterisi yapıldı. Sema gösterisi sırasında sema sanatının ne olduğu ve semazenlerin üzerindeki kıyafetlerin ne anlama geldikleri de anlatıldı. Böylelikle Hz. Mevlana’nın felsefesi ile sema sanatını birlikte özümsedik.
Hz. Mevlana’yı anma programımıza Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Yusuf Hayri ile ilçemizdeki okullarımızın müdür ve müdür yardımcıları da katıldı.
İnsanlığın gönül iklimini zenginleştiren, eserleriyle, nasihatleriyle, mesajlarıyla tüm coğrafyada sevgi ve hoşgörü kültürünün inşa edilmesine ciddi katkı sağlayan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Mevlana Haftası'nın birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyoruz. Programa katılan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ