Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

ÇERKEZKÖY ORTAOKULLARI BİLGİLERİNİ YARIŞTIRIYOR

06 Aralık 2017 Çarşamba 13:46:23 ÖS 2249 kez okundu.

Organizasyonunu Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokulları kapsayan bilgi yarışmamız 06.12.2017 Çarşamba günü başladı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokullar arası bilgi yarışması ilçemizde bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, öğrencilerin teşvik edilmesi, öğrencilere yarışma kültürünün kazandırılması ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlendi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokullar arası bilgi yarışması öğrencilerin birlikte hareket etme, zamanı verimli şekilde kullanma ve karar verme becerilerini sınamalarına olanak verecek biçimde hazırlandı. Öğrenci seçimi ilgili okul müdürlüklerine bırakılan bilgi yarışmasında yarışmacı öğrenciler aynı sınıfın aynı şubesinden olabileceği gibi farklı şubelerinden ve farklı sınıf kademelerinden de seçilebildi.( 5-6-7-8. sınıflar arasından).  Yapılacak olan ortaokullar arası bilgi yarışmasına okulumuz ortaokulu katılmadı.

Bilgi yarışmamızda “Türkçe”, “Matematik”, “Sosyal Bilgiler”, “Fen ve Teknoloji” , ”İngilizce” “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” olmak üzere toplam 6 dersten soru soruldu. Yarışmacılara her dersten 5, toplamda 30 adet soru cevaplandırdı. Yarışmada çıkan sorular 5,6,7.8, sınıf Milli Eğitim müfredata uygun ve açık uçlu soru şeklinde soruldu. Çoktan seçmeli sorulara yarışmamızda yer verilmedi. Yarışmada matematik soruları için 75 saniye, diğer bölüm soruları için 60 saniye süre verildi.

Bilgi yarışmamızın birinci turunda yarışan okullar ve öğrencileri şöyle oluştu:
METİN SEÇKİN ORTAOKULU, ÖZGE TATAR 8.SINIF, ŞEVVAL ERTÜRK 8.SINIF, GÖKSU KÖK 8.SINIF, AYŞE GÜLTEN ÇAĞLAYAN 7.SINIF, YEDEK: BEGÜM CEYLİN SEZGİN 8.SINIF.
ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR İMAM HATİP ORTAOKULU, EMİRHAN ÇETİN 7.SINIF, EMİRHAN EZER 7.SINIF, TALHA YUNUS SEZEN 8.SINIF, ALEYNA AKKUŞ 8.SINIF, YEDEK: SEMİHA YAVUZ 7.SINIF.
ÖZEL ÇERKEZKÖY UĞUR ORTAOKULU, ELANUR KARSLI 5. SINIF, DENİZ ULUSOY 6.SINIF, SUDE ÖZGÜN 7.SINIF, BAYRAM ENES KILIÇ 8.SINIF YEDEK: TUNA BORA 8.SINIF.
VELİKÖY BELEDİYESİ ORTAOKULU, BERRA KARACA 8.SINIF, ÖZLEM GÖK 8.SINIF, OLCAY GÜLTEKİN 8.SINIF, BEYZANUR DAVULCU 8.SINIF YEDEK: AYSUN AKTAŞ 8.SINIF.
NURULLAH NARİN ORTAOKULU, BURCU EREN 8.SINIF, SUDE YILDIZ 8.SINIF, MUSTAFA HASAN ÖZDEN 8.SINIF, SILA YAŞAR 8.SINIF, YEDEK: CELİL FIRLAK 7.SINIF.
Tüm bilgi yarışmasında olacağı gibi yarışmamızın birinci turunu okulumuz öğretmenlerinden oluşan jürimiz, Simay ESEN  (Türkçe Bölüm Başkanı), Mehmet Melih ÖZDEN (Fen Bölüm Başkanı), Çiğdem ERDAĞ (Yabancı Diller Bölüm Başkanı), Gözde EROL (Matematik Öğretmeni), Saadet BARITÇI (Sosyal Bilgiler Öğretmeni) ve Tuğba ÇAĞLAYAN (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) değerlendirdi.

Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Sosyal Bilgiler dersinden oluşan yarışmamızda Nurullah Narin Ortaokulu 190 puan, Veliköy Belediyesi Ortaokulu 130 puan, Metin Seçkin Ortaokulu 130 puan,  Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu 120 puan, Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu ise 90 puan almıştır.
Her biri 4 asil 1 yedek kişiden oluşan takımların yarıştığı yarışmada öğrenciler kıyasıya ter döküp bilgilerini yarıştırdılar. Bilgi yarışmasına katılan ortaokullarımızın takımları bilgilerini kıyasıya yarıştırdı. Zaman zaman zorlanan öğrenciler çekişmeli bir bilgi yarışına girdiler. Bilgi yarışmasında bilgi kadar dikkatinde önemini kavradılar. Heyecan dolu anların ardından jüri sonuçları açıkladı. Bilgi yarışmasının birinci turunun kazananı 190 puanla Nurullah Narin Ortaokulu oldu. Nurullah Narin Ortaokulu tebrik ederiz. Katılımından dolayı herkese teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ