Hoş Geldiniz | 16 Nisan 2024 Salı

GÜLERÇİN KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TARİHİYLE BULUŞTU

25 Ekim 2017 Çarşamba 13:47:13 ÖS 1368 kez okundu.

Gülerçin koleji ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesi öğrencileri ile İstanbul’un tarihi yerleri olan İstanbul Arkeoloji müzesi, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Çemberlitaş, Dikilitaş, Yerebatan sarnıcına gezi düzenledik. Gezimize 137 öğrenci ,9 veli ve 12 öğretmen katılmış olup gezimiz 2 bölümden oluşmuştur. 1.bölümde ilk durağımız İstanbul Arkeoloji müzesi oldu. Müze müdürlüğünü ressam Osman Hamdi  Bey ‘in yürüttüğü İstanbul Arkeoloji Müzesi  gerçekten görülmeye değer noktalardan biriydi.15 binden fazla eserin bulunduğu bu müze öğrencilerimize işledikleri konuları somutlaştırarak tekrar fırsatını da sundu. Buradaki gezimizi tamamladığımızda Topkapı Sarayına geçildi.
Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesinden sonra 1460 yıllarında yapımına başlanan ve 1478 yılında tamamlanan Saray; Padişahın devlet adamlarını ve bazı yabancı elçileri kabul ettiği Arz Odası, Fatih Köşkü / Enderun Hazinesi ve Has Oda padişaha ait mekanlar olarak öne çıkarken, Küçük Oda, Büyük Oda, Seferli, Kilerli, Hazineli, Has Oda isimleriyle anılan Enderun Saray okuluna ait koğuşlar, Babüssaade girişinden itibaren avlunun etrafına sıralanmıştır. 380 yıl boyunca devletin idari merkezi ve padişah ile ailesinin yaşam yeri olan Topkapı Sarayı öğrencilerimiz  tarafından merakla ve hayranlıkla  gezildi.
Gezimize öğle yemeği molası verildi ve Cankurtaran öğretmen evinde öğle yemeği yenildi. Ardından gezimiz 2.bölüm ile devam etti. Bu bölümde de Ayasofya, Yerebatan sarnıcı, Dikilitaş, Sultan Ahmet gezi alanlarımızdı. Gezi esnasında öğrencilerimiz canlı mehteran dinleme fırsatını da elde etti.
Gezimiz son olarak günün yorgunluğunu attığımız avm molası ile sona erdi.
Gülerçin koleji sosyal bilimler bölümü olarak amacımız yeni nesillerde güçlü bir tarih şuuru ve sevgisi oluşturulmasını sağlamaktır.Tarih, millette kök duygusunu uyandırır. Bu duygu, birey veya toplumda bir millete mensubiyet bilincini canlı tutar ve onu derinleştirir. Birey ve toplum, en uzak geçmişten sonsuz geleceğe doğru akıp giden zaman içinde var olduğu ve var olacağı duygusuna ancak tarih bilinci ile ulaşabilir.
 Milletlerin ortak ruhunu dokuyan, besleyen ve zenginleştiren kuru tarih bilgisi değil, tarihteki olaylara ve geçmişten kalan her şeye, anın ihtiyaçlarına göre getirilmiş yorumlarla oluşmuş; hayata ve tarihe, varlığı ve ruhu ile iştirak etmekten doğan tarih bilincidir. Tarih bilinci geçmişten beslenmekle beraber ileriye doğru giden düşünceye dayanır ve geleceğe yön vermede belirleyici yer tutar.
 Tarih bilinci, tarih bilgisi yanında, geçmişle doğrudan temasa gelmeye de ihtiyaç duyar. Geçmişle teması ise ancak tarihten bugüne kalan eserler sağlayabilir. Bu eserler sadece mekânı fethetmek suretiyle değil, mekânla birlikte zamanı da fethederek devamlılığı sağlayan eserlerdir.
Bu amaçla düzenlenen gezimizde genç dimağlarda tarih bilinci aşılandı.Keyifli ve tarihimizle buluştuğumuz bir gezi oldu.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ