Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

UZAY YOLCUSU KALMASIN!

12 Ekim 2017 Perşembe 13:59:38 ÖS 1463 kez okundu.

Okulumuz öğrencileriyle 19-20-21 Ocak 2018 tarihinde İzmir’de bulunun Uzay Kampı’na gidiyoruz.  Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programına katılacak öğrencilerimizi keyifli, öğretici ve heyecanlı etkinlikler bekliyor. Programın içeriğini ve etkinliklerini aşağıdaki bilgilendirme bölümünde bulabilirsiniz.


Aktiviteler

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı ile gençlere uzay bilimleri alanında eğitim verilir, öğrenciler uzay simülasyonları ile takım çalışmasına teşvik edilir ve uzay teknolojileri ile tanışmaları sağlanır.
•    Hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yönteminin öğretilmesi
•    Gözlemevimizdeki teleskopla Apollo araçlarının indiği Ay’ın kraterlerinin, Jüpiter’in kuşaklarının, Satürn’ün halkalarının, takımyıldızlar içindeki çift yıldızların gözlenmesi
•    Yapay gece gökyüzünün oluşturulduğu dijital yıldızevinde konum astronomisi ve gök mekaniğinin anlatılması
•    Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığının anlatılması
•    Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfi
•    Gök atlası ile gök mekaniği anlatımı
•    Uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörlerimizden iki tanesinin kullanılması(*)
(*)Simülatörlerin güvenli kullanabilmesi için minimum boy uzunluğu 120 cm, maksimum ağırlık ise 95 kg’dır. Bu şartları sağlamayan katılımcılar program içeriğindeki simülatörleri güvenlik nedeniyle kullanamazlar. 

Uzay İstasyonu Görevi
Programın en etkileyici ve özel aktivitesidir.
•    Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların canlandırıldığı bu aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery’de komutan, Uzay İstasyonu modüllerinde uçuş mühendisi  ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verilir.
•    Her bir görev ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektirir. Eğer bir takım üyesi önemli bir sorumluluğu ya da görevi ihmal ederse, bu tüm uçuş görevinin başarısız olmasına neden olabilir.
Program katılımcıları bu görevle bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrenirler.

Geleceğin liderlerinin yetiştiği Uzay Kampı gezimize, bu eşsiz deneyimi yaşamak için tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Uzay Kampı gezisi katılım bedeli 400 dolardır. Katılmak isteyen öğrencilerimizin 20 Ekim 2017 tarihine kadar Fen Bilimleri öğretmeni Melih Mehmet ÖZDEN’ e isimlerini yazdırmaları ve 100 dolar kapora ücretini vermeleri gerekmektedir.

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ