Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

SON KALE ÇANAKKALE 102. YILINDA ANILDI

21 Mart 2017 Salı 11:02:31 ÖÖ 1347 kez okundu.

Çanakkale zaferinin 102. yıldönümü sebebiyle 20.03.2017 tarihinde okulumuzda, “Çanakkale Savaşı Şehitlerini Anma Töreni ” yapıldı.

ÇANAKKALE SAVAŞI DEMEK
Çanakkale, bir yaşam öyküsüdür. Çanakkale bir diriliş destanıdır. Çanakkale imkâna karşı imanın zaferidir. Çanakkale bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı yerdir. Çanakkale, Mustafa Kemal Paşa’dır. Çanakkale, Seyit Onbaşı’dır. Çanakkale, Kınalı Ali’dir. Çanakkale, Yarbay Hasan Bey’dir. Çanakkale, 57.Alay’dır. Çanakkale, Yahya Çavuş’tur. Çanakkale, on beşlilerdir. Çanakkale, bir milletin kaderinin dönüm noktasıdır. Çanakkale, bir devrin kutlu hikâyesidir.

ÇANAKKALE ZAFERİ MİLLETİN ZAFERİDİR
Havada duman, barut kokusu, yerde kanlı cesetler, zafere doğru koşan askerler, yüreklerde cesaret… Bir acı, bir burukluk var herkesin içinde. Yarının garantisi yok, olmayacak da biliyorlar. Vatan uğuruna geldiler buraya, bu cennete olan sevgilerinden… Tüm sevgilerden daha büyüktü vatan sevgisi. Nice canlara, nice cananlara bedeldi. Hayatların bittiği, korkunun vatan sevgisiyle yüzleştiği yer, Çanakkale. Düşmanı umursamıyorlar bile. Onlar hayatlarını, umutlarını bırakıp geldiler. Peki neden? Bağımsızlık aşkına, namusu uğruna ve ata yadigârı bu topraklarda olanlara yüreği acıdığı için… Her karışı bir gül bahçesine benzetilen vatanlarının acı çektiğini gördükleri için… Her şey bitecek onlar için ama şanlı Türk bayrağının yeri gökler. Dalgalanmalı o, dalgalanacak sonsuza kadar.
Top sesleri Mehmetçiklerin bağırışlarıyla bir kıyamet senfonisini andırıyor sanki. Zafer Allah’ındır diye yankılanıyordu Çanakkale’nin sessiz çığlıkları. Babalar, oğullar hepsi haykırıyor gür bir sesle. Onlar susuyor, yürekler konuşuyor. Gözyaşları akıyor… Cephede sevgi vatan sevgisi, özlem vatan özlemi. Silah sesleri yükseliyor her tarafta, fakat Mehmetçik duymuyor, durmuyor. Onları hiçbir şey durduramaz şimdi. Onlar sırtlarındaki incecik elbiselerle zafere doğru koşuyorlar, şehadete doğru koşuyorlar. Gelecek hakkındaki tüm hayalleri ölüyor. Mutlu aile sofraları, annelerinin ördüğü kazaklar bitiyor. Büyük bir zaferin doğuşu başlıyor. Al Türk bayrağı uğruna canlarını verenlerin üstünde dalgalanıyor. Onları tıpkı bir anne şefkatiyle seviyor. Şehitlerini cennete uğurluyor…

BİR HİLAL UĞRUNA
Ne güneşler batmıştı Çanakkale’de. Ne ömürler verilmişti bir hilal uğruna ya rab! Ne hayaller gömülmüştü toprağa Çanakkale’de. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muazzam şiiri olan  “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinde dediği gibi:
“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! ”

ÇANAKKELE ŞEHİTLERİMİZE BENZERSİZ BİR TÖREN YAPTIK
Çanakkale zaferinin 102. yıldönümü sebebiyle Çanakkale’de şehit olmuş atalarımızı anmak, onlara olan vefa borcumuzu ödemek ve milli bilinci ve tarih şuuru yerinde öğrenciler yetiştirmek için okulumuzda “Çanakkale Savaşı Şehitlerini Anma Töreni ” yapıldı.

Anma törenimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından Müzik öğretmenimiz Ömer İNCE eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından okul müdürümüz Sayın Ömer KÜRKLÜ, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından okulumuz
Türkçe Bölüm Başkanı Simay ESEN, Türkçe Öğretmeni Erkan EVREN; Edebiyat Öğretmelerimiz İsmail HIDIROĞLU ve Metin OFOĞLU’nun hazırladığı,  Anadolu Lisesi ve Ortaokul öğrencilerimizin canlandıracağı “SON KALE ÇANAKKALE”  adlı gölge tiyatrosu sahnelendi.

Gölge tiyatrosunun ardından müzik öğretmenimiz Ömer İNCE’nin hazırladığı ortaokul öğrencilerinin seslendirdiği  “ÇANAKKALE KOROSU” eşsiz bir müzik dinletisi yaptı.
Başta değerli öğretmenlerimiz Simay ESEN, Erkan EVREN, İsmail HIDIROĞLU  ve Metin ODFOĞLU olmak üzere törende emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir!
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ