Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

ORTAOKUL 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE İSTANBUL’DAKİ LİSE ZİYARETLERİMİZ

15 Mart 2017 Çarşamba 12:55:47 ÖS 1393 kez okundu.

Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri olarak 14 Mart 2017 tarihinde öğrencilerimizin bir üst öğrenim kurumlarını daha yakından tanıması amacıyla İstanbul’da bulunan liseleri ziyaret ettik. Bu kapsamda ilk durağımız 1908 yılında kurulmuş olan Kabataş Erkek Lisesi oldu. Ortaköy’de bulunan lise konumu ve tarihçesiyle öğrencileri etkisi altına aldı. Lise tanıtımı 9. Sınıf öğrencileri tarafından okulun tarihçesi ile başladı. Sonrasında kimlerin okulda çalıştığı ve mezun olduğu açıklandı ve sosyal etkinlikler kısmına geçildi. Neden Kabataş Erkek Lisesi’nde okunmalı sorusu oldukça tatmin edici şekilde cevaplandırıldı ve öğrencilerimizi oldukça heyecanlandırdı. Okulun her alanı tüm ayrıntılarıyla öğrencilere aktarıldı. Buradaki gezimiz dolu dolu geçen 40 dakika sonrasında tamamlandı.
Bir sonraki durağımız ise yine İstanbul’da bulunan köklü bir geçmişe ve kültüre sahip olan Vefa Lisesi oldu. Vefa Lisesi’nde ise bizleri daha önceki dönem mezunlarımızdan olan Başak AKSOY karşıladı. Sonrasında tanıtım grubuna Elif Eylül ADALI isimli bir önceki dönem öğrencimiz de eşlik ederek öğrencilerimize Vefa Lisesi’nde okumanın artılarından bahsetti. Vefa’lı olmak için neler yaptıklarını aktarırken öğrencilere kendi deneyimlerini aktardılar. Burada da okulun oldukça uzun olan tarihçesi, eski mezunları ve gerçekleştirilen sosyal etkinlikler tüm ayrıntıları ile bizlere aktarıldı.
Yağışlı ve soğuk olan havanın da etkisiyle yorulan öğrencilerimiz için dönüş yolunda Mall Off İstanbul ise son durağımız oldu. Öğrenciler hem dinlendiler hem de eğlendiler. Buradaki zamanımızın da dolmasından ardından dönüş yoluna geçildi ve gülen yüzlerle okula doğru harekete geçtik.
Bu gezide emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ