Hoş Geldiniz | 19 Eylül 2024 Perşembe

NEDİR BU MONTESSORİ?

GÖZDE KARAKOÇ (Almanca Öğretmeni) 20 Mart 2019 Çarşamba 05:02:39 ÖÖ
528 kez okundu.

“Montessori” dediğimiz şey aslında bir İtalyalı profesörün adı. Maria Montessori. Kendi geliştirdiği eğitim felsefesi de Montessori Eğitim Sistemi diye anılıyor. Avrupa'nın en karanlık döneminde İtalya'da yaşamış ve kadın olduğu için eğitim yaşamı boyunca zorluklarla karşılaşmış. Bütün dışlayıcı tavırlara rağmen eğitimine devam edip, İtalya'nın ilk kadın doktoru olmuş. Ve daha sonra da yine var olma savaşını sürdürerek Roma Üniversitesi’nde Profesörlüğe kadar yükselen bir yaşam öyküsüne sahip Montessori ismi… Bu gün akademik olarak ölçülmüş en başarılı eğitim sistemi olarak anılıyor ve bu başarının sırrı çocuk merkezli oluşu.
Montessori Eğitim Sisteminde en önemli şeylerden biri hazırlanmış çevredir. Çocuk çevresindeki materyallerden yeteneğine ve isteğine göre faydalanabilir ve öğrenme gerçekleşene kadar istediği konuda çalışmaya devam edebilir. İstedikleri kadar tekrar etme imkanı sunulur. Çünkü her birey özel kabul edilir ve onun özelliklerine saygı duyulur. Böylece öz disiplin, öz denetim ve öz yeterlilik bilinçleri gelişir. Çocuk kendi bireysel beceri ve ilgi alanında kendi hızında gelişim gösterme şansını yakalar. Üretken olur ve çevreye karşı saygısı gelişir.
Maria Montessori aslında çocukların ödüllerden, cezalardan, hediyelerden, oyuncaklardan, toplu derslerden hoşlanmadıklarını, özgür seçimden, hatalarını kendileri denetlemekten, özgür faaliyete dayalı bir disiplinden hoşlandıklarını keşfetti ve çocuktan yola çıkarak sistemini geliştirdi.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ