Hoş Geldiniz | 20 Eylül 2024 Cuma

BAĞIMSIZLIK SEMBOLLERİMİZ

SİMAY ESEN (Türkçe Öğretmeni) 25 Şubat 2019 Pazartesi 05:21:57 ÖÖ
470 kez okundu.

İnsanoğlunun dünya üzerinde sahip olduğu en büyük nimet özgürlük, bağımsızlıktır. Ancak özgür bir kişi hayatını yaşayabilir.
Dünya üzerinde bir millet toprağı sahipse ve o toprakta bayrağı dalgalanıyorsa, o toplum özgür bir toplumdur. Toprağı ve bayrak, bağımsızlığın sembolleridir. Bunları kazanmak için milletler birçok mücadelenin içinde bulunurlar, savaşırlar, hayatlarını feda ederler. Bundan dolayı bayrak ve vatan kutsal olan ögelerdir.
Tüm insanlar bir vatan ve bayrağa ihtiyaç duymaktadır.  Canını verebileceği, sayesinde bağımsızlığına sahip çıkacağı bu unsurlar insanlar için vazgeçilmezlerin arasındadır. Vatanın gelişmesi demek, içindeki insanların ayakta durup gelişebilmeleri demektir. Bayrağın her daim göklerde özgürce dalgalanması demek, o bayrak altında yaşamlarını sürdüren insanların bağımsızlığın ilelebet devam ettirmesi demektir.
Özgür bir toplum olmaya devam etmek istiyorsak, vatanımızı ve bayrağımızı nasıl kazandıysak, aynı şekilde onu korumaya devam etmemiz gerekir. Bu bizim milletimize karşı olan en büyük görevimizdir. Bu görevi her ne olursa olsun yerine getirmeliyiz.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ