Hoş Geldiniz | 29 Eylül 2024 Pazar

AKADEMİK BAŞARI VE SPOR

ESAT SOYLU (Beden Eğitimi Öğretmeni) 28 Kasım 2018 Çarşamba 08:32:21 ÖÖ
844 kez okundu.

Spor, kişinin zihinsel, fiziksel,bilişsel ve sosyal gelişimini amaçlayan belirli ölçüde fiziksel güç ve beceri gerektiren yarışmalar ve eğlenceli etkinliklerdir.Özünde disiplin, sistem barındıran bir başarı bütünüdür.Oyun ya da yarışma şeklinde olabileceği gibi ferdi ya da takım hainde de yapılır. Bu yüzden spor yapan insan disiplinli,sistemli bir şekilde hedef koymaya ve başarmaya güdülenir.
Okul çağındaki çocuklara sosyal bir gruba ait olma hissi kazandırmak ve mutlu olmasını sağlamak için spor etkinliklerine yönlendirmek çok önemlidir. Çocukların çevresinin desteğini alarak kazandığı başarılar sayesinde motive olur ve toplum içinde saygınlık kazanır. Spor yapan çocuk oyalanır kötü alışkanlıklardan uzak durmayı öğrenir ve çevre tarafından sevilir.Tüm bu pozitif katkılar çocuğun ders çalışmasını olumlu yönde etkiler.
Özellikle ergenlik döneminde çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak,sosyal gelişimini ve özgüven duygusunu arttırmak ,enerjisini doğru yönde kullanmasını sağlamak için takım sporlarına yönlendirmek aile açısından alınacak en doğru karardır. Böylece cocuğun ders yükünü kaldırması arkadaşları ile bulunduğu ortamda tartışıp çözümleri paylaşması  öğretmenleri tarafından desteklenmesi daha  kolay olur. Yapılan birçok araştırma spor yapan cocukların yapmayanlara oranla zihinsel aktiviteleririnin daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur.
Her çocugun severek yapabileceği bir spor branşı mutlaka vardır.Çocuklarımızın sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve derslerinde başarılı olabilmesi için onları bir spor branşına yönlendirmeliyiz.Ebeveyn ve öğretmenler olarak yapmamız gereken onun bunu keşfetmesini sağlamak ve daima arkasında durmaktır.
 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ