Hoş Geldiniz | 29 Mart 2024 Cuma

HEDEFLERİMİZİ TANIMAK İÇİN İSTANBUL YOLUNDAYIZ...

29 Mart 2019 Cuma 13:46:05 ÖS 923 kez okundu.

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri ile hedeflerini tanımaları adına lise tanıtım gezisi düzenlendi. Gezimizde ilk durağımız İstanbul'un köklü okullarından olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi, daha sonraki durağımız ise Çapa fen Lisesi olmuştur. Öğrenciler ve öğretmenler, gezi tanıtımında görevli lise öğrencileri ve eski öğrencilerimizden Aybüke Duman eşliğinde karşılandı. Öncelikle öğrencilerimize “hoş geldiniz” konuşması yapıldı. Okulun saatleri, okul dersleri, öğretmenleri gibi konularda ön bilgi verildikten sonra öğrencilerin soruları alındı. Ayrıca okul tanıtım gezisi sırasında bize eşlik eden ve liseyi daha detaylı tanımamızı sağlayan lise öğrencilerinden sınavlara nasıl hazırlandıkları, nasıl bir program izledikleri, sosyal etkinliklere nasıl vakit ayırdıkları hakkında ipuçları alındı. Daha sonra öğrencilerle birlikte okul gezilerek öğrencilere tanıtıldı.
Öğrencilerimizle Cağaloğlu Anadolu Lisesi gezildikten sonra Çapa Fen Lisesine geçildi. Çapa Fen Lisesi'nde öğrenciler ve öğretmenler, gezi tanıtımında görevli lise öğrencileri ve eski öğrencilerimizden Ceren Şen eşliğinde karşılandı. Öncelikle öğrencilere “hoş geldiniz” konuşması yapılarak okulun konferans salonuna geçildi. Burada okulun saatleri, okul dersleri, öğretmenleri gibi konularda ön bilgi verildikten sonra öğrencilerin soruları alındı. Ayrıca okul tanıtım gezisi sırasında bize eşlik eden ve liseyi daha detaylı tanımamızı sağlayan lise öğrencilerinden sınavlara nasıl hazırlandıkları, nasıl bir program izledikleri, sosyal etkinliklere nasıl vakit ayırdıkları hakkında ipuçları alındı. Daha sonra öğrencilerle birlikte okul gezilerek öğrencilere tanıtıldı.
Yaklaşan sınav ile birlikte hedeflerine giderek yaklaşan öğrencilerimiz, yapılan lise tanıtım gezisi ile inançlarını tazeledi. Süreci daha önceden yaşamış olan öğrencilerimizin verdiği bilgileri dikkatle dinlediler ve son 2 ayın çok önemli olduğunu bir kez daha anladılar. Zorlu bir sürecin sonuna doğru gelen öğrencilerimiz bilinçli olarak son 2 ayın geçirilmesi gerektiğini kavradı.
İnanmak başarmanın yarısıdır. Başarı ise asla bir tesadüf değildir. Arka planda güçlü bir kadro, düzenli çalışma, hedef belirleme ve başaracağına olan inancın sürekli taze tutulması ve sistemli çalışma. Sonuç hayallerin gerçek olması. İnanıyoruz ve başaracağız. Sınavdan korkmuyoruz çünkü yaptıklarımızdan eminiz. Hedeflerimize bir adım daha yakınız.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ