Hoş Geldiniz | 23 Nisan 2024 Salı

GÜLERÇİNDE SANAT KOKULU KARİYER GÜNÜ

29 Kasım 2016 Salı 13:45:08 ÖS 1501 kez okundu.

Okulumuzda 29.11.2016 Salı günü, Türk bale sanatı ile özdeşleşen ve Türk dizi oyunculuğunun önde gelen isimlerinden Tan  SAĞTÜRK söyleşi ve imza günü düzenledi. Önce öğrencilerimizle ünlü balet arasında söyleşi yapıldı. Eğlenceli ve hoş bir muhabbet havasında geçen söyleşimizin ardından ünlü balet ve dizi oyuncusu - aynı zamanda da yazar olan- Tan SAĞTÜRK, öğrencilerimizin hafta boyunca kurulan kitap standından aldıkları kitapları imzaladı. Bu imza günü vesilesiyle öğrencilerimiz ünlü balet ve dizi oyuncusu ile tanışma fırsatı buldu.
    Amacımız öğrencilerimize güzel sanatlarda dramatik sanatlar içerisinde yer alan bale sanatını tanıtmak ve ülkemizin en önde gelen baletlerinden olan Tan SAĞTÜRK aracılığıyla balet, balerinlik gibi kavramları öğretmektir. Aynı zamanda öğrencilerimizle ünlü balet ve dizi oyuncusu Tan SAĞTÜRK’ü tanıştırarak onları ileride hatırlayacakları güzel bir anı sahibi yapmaktır. Bu doğrultuda yapılan etkinliklerle amaçlarımıza ulaştık.
Tan SAĞTÜRK, balet ve dizi oyucusudur.   Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü mezunudur. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılığı, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs Bale ve Dans okulları kurucusudur. Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açarak baleyi geniş kitlelere sevdirdi. Fransız Devlet Balesine yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı bulunmaktadır. Antalya ve İzmir Devlet Opara ve Balesinde koreografisini yaptığı "Kalp Sesi Projesi" adlı yapıtı sahnelendirdi. Oynadığı diziler: Âlemin Kıralı, Şöhret Okulu, Bez Bebek, Selena, Dolunay, İkinci Bahar, Doktorlar, Avrupa Yakası. Aynı zamanda bir yazar olan Tan SAĞTÜRK, her kitabında farklı konuları ile perdeyi açıyor; rengârenk çizimleri, sesli öyküleri ve müzik eşliğinde hikâyeleri öğrencilerimizin beğenisine sunuyor. Sanatçının yazdığı bazı kitaplar da şunlardır: Ada Bale Gösterisinde, Sahne Tozu, Bale Stüdyosu.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ