Hoş Geldiniz | 02 Mayıs 2024 Perşembe

ÇOCUĞUNUZLA NASIL ZAMAN GEÇİREBİLİRSİNİZ?

YEŞİM ÖRNEK (Sınıf Öğretmeni) 25 Kasım 2019 Pazartesi 00:00:00 ÖÖ
473 kez okundu.

Çalışan annelerin en büyük derdi, çocuğuyla ‘ vakit ’geçirememek. Evdeki sınırlı zamanı da mutfakta geçirdiği düşünülürse, çocuğa pek zaman kalmıyor. Aslında çözüm çok kolay: Mutfağa birlikte girmek. İşten çıkıp eve gelene kadar geçen süre içinde ‘’akşama ne pişirsem ?’’ sorusu pek çok annenin kafasını meşgul ediyor. Hem pratik hem besleyici olmalı, sağlıklı bir pişirme yöntemi kullanmalı, hem eşiniz hem de çocuğunuzun severek yiyeceği lezzetli bir yemek olmalı. Siz bunları düşünürken bu arada çocuğunuz ne yapıyor peki?
Genelde anneler televizyonu bir kurtarıcı gibi görüyor ve ‘Hadi çocuğum sen biraz çizgi film izle, bende yemeği yapıp yanına geliyorum’ ve bu şekilde çocukların televizyon bağımlısı olmasının alt sebebinde aileler oluyor vakit geçirmediği için çocuk zamanını televizyon karşısında geçiriyor ve buna bağlı birçok sorun ortaya çıkıyor anne baba çalışıyor çocuk okuldan sonra eve geliyor ama dışarıya çıkmaya fırsatı olmuyor çünkü ona bakan kişi risk almak istemiyor ve dışarıya pek fazla çıkarmıyor anne ve babasına bırakıyor bu görevi yemek yedikten sonra çocuk oyun oynamak istiyor babasına gidiyor yorgunum deyip TV karşısında oturuyor anneye gidiyor anne ise ya mutfakta ya da yorgun oluyor çocuk ilgiden mahrum kalıyor. Ama birlikte vakit geçirdiğinizde hem sizi vicdanen rahatlatacaktır hem de çocuğunuzun mutsuz olmasına sebep olmayacaksınız. Mesela çocuk neler yapabilir? Sabah kahvaltıda yumurta kırabilir, farklı bir öğünde un, şeker, vanilya gibi malzemeleri karıştırma kabında çırpabilir. Hamur yoğurup şekil verebilir ona çok keyifli gelecektir ve kendim yaptım hissi onu fazlasıyla motive edecektir. Bir köşede oturan çocuğa ‘Gel birlikte kek yapalım ‘dediğinizde bir anda gözleri parlar ve ’Hadi, hadi ’diye zıplamaya başlar bu teklife hayır diyecek çocuk yoktur. Aileler daha onlar çocuk, yapamazlar ortalığı dağıtır, kirletir temizlemeye çok vaktim yok düşüncesiyle pek sokmak istemezler bırakın çocuklarınız yanınızda büyüsün özgür kendine güvenen nitelikli bireyler olsun.
Yemek pişirmek, anneyle vakit geçirmenin yanı sıra çocukta bir işi başarma duygusu, sorumluluk alma, neden – sonuç ilişkisini görme, yaratıcılık, paylaşma gibi pek çok beceri kazanmasına yardımcı oluyor.
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ