Hoş Geldiniz | 17 Nisan 2024 Çarşamba

İNGİRKÇE

AHMET CİMŞİT (İngilizce Öğretmeni) 08 Kasım 2019 Cuma 00:00:00 ÖÖ
628 kez okundu.

İngilizce öğretiminde yaşanılan birçok problemden birisi de kaynak. İngilizce ders kitabı aradığımızda sayısız yabancı ve yerli yayınevi bulabiliriz, ancak bu kaynaklar dil öğretimi için ideal kaynaklar mı?
Günümüzde İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı kitaplar ülkemizde hâkim yabancı dil öğretimi kitapları. Kitapları açıyoruz ve isimlerin tamamı Mary, Thomas, Eliot... . O kültürlerin resmi ve dini bayramlarını, ritüellerini de yine bu kitaplardan öğreniyoruz. Cadılar Bayramı, Paskalya bayramı, Nikola Günü, Meryem Ana Günü, Noel Gecesi, Hz. İsa’nın doğum günü ve Noel Bayramı’nın birinci günü.  Dili çok güzel olan kitap, İngilizceyi öğrettiği kadar İngiliz kültürünü de öğretmekte. Çünkü bu kitaplar zaten İngiliz kültürüyle daha önce tanışmış ve kısmen kaynaşmış ülkeler ve/veya İngiliz kültürüyle tanışması istenen ülkeler için yazılmış kitaplar.
Yerli yayınevlerinde en çok karşılaşılan eksiklik ise, kitabın tam anlamıyla ingilizceleşememiş olması. Kaynaklar modern dil öğretme metotlarından ziyade dilin kurallarını öğretmeye yönelik. 18. yüzyıl İngilizcesini 19. yüzyıl yöntemleriyle 20. yüzyıl öğretmenleriyle 21. yüzyıl çocuklarına öğretmeye çalışınca olmuyor. Bir dili başka bir dilde öğrenmeye çalışınca,  yani İngilizceyi Türkçe öğrenmeye çalışınca bir yerlerde bir eksiklik kalıyor, o dil yerine oturmuyor, o yavanlık kendini belli ediyor.
Bugün yabancı kaynakları yabancı kültüründen kurtarmak için çalışmalar var. Türk kültüründen kopmuş ve Alman kültürünü de reddeden Almanya’ya giden 2., 3. nesil gurbetçilerin bugün iki kültür arasında kaldığı gibi İngilizce ve Türkçe arasında bir yerlerde kalmaz, İngi-rkçe olmaz umarım kitaplar.
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ