Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

GÜLERÇİN KOLEJİ ERASMUS PROJESİ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

03 Aralık 2019 Salı 12:09:20 ÖS 752 kez okundu.

Gülerçin Koleji toplam 6 ülke ile 2 yıl sürecek olan Erasmus+ Projesinin ilk toplantısını Sofya’da gerçekleştirdi. Türkiye Ulusal Ajansı katkılarıyla katıldığımız projede Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Portekiz, Polonya ve Romanya’dan proje sorumlusu öğretmenler Bulgaristan 144 Narodni Buditeli okulunun ev sahipliğinde bir araya geldiler. Okulumuzu temsilen kurucumuz Sayın Sait Bülent Gülerçin, değerli eşleri Sayın Deniz Gülerçin ve okulumuz Yabancı Diller Bölüm Başkanı Sayın Gözde Karakoç 24-28 Kasım haftası Sofya’daydılar. 25 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da ev sahibi okulda ortak ülkelerle tanışma gerçekleştirildi. Proje ekibine okul müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından okul gezdirildi ve eğitim sistemleri hakkında bilgi verildi. Ardından saat 12.00’da ilk proje toplantısına başlandı. Ortak okullar tarafından sırayla ülkeler, okullar ve eğitim sistemleri hakkında bilgi veren sunumlar yapıldı. Ülkemizi ve okulumuzu temsilen Gülerçin Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Gözde Karakoç tarafından sunum gerçekleştirildi ve eğitim sistemimiz hakkında bilgi verildi. Toplantıda gelecek hareketliliklerin tarihleri ile içeriklerine karar verildi. 22-28 Mart 2020 Polonya hareketliliği ve 31 Mayıs 6 Haziran Portekiz hareketlilikleri planlandı. Günün son etkinliği olarak ev sahibi okulun koreografi öğretmeni eşliğinde yöresel Bulgar Dansları öğrenildi.
26 Kasım Salı günü ev sahibi okul öğretmenleri eşliğinde kapsamlı Sofya şehir turu yapıldı. Şehrin ünlü caddelerinden Vitoşa Bulvarı, Bölgesel Tarih müzesi, Osmanlı zamanından kalma hamam ve kaynak suları görüldü. Aziz Sofya Heykeli ve yine Osmanlı zamanından kalma Banya Başı Camii görüldükten sonra Vocational High School of Tourism Restoranında öğle yemeği yendi. Ardından Etnografya Müzesi, St. Nikolas Rus Kilisesi, Alexander Nevski Katedrali ziyaret edildi ve şehir hakkında detaylı bilgi sahibi olundu. Tüm gün Sofya turu esnasında proje ortakları birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular ve ülkelerindeki eğitim sistemleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
27 Kasım Çarşamba günü Sofya yakınlarında bir köy olan Baylovo’da ünlü Bulgar yazar Elin Pelin’in evi ziyaret edildi ve ortak ülkelerin Bulgaristan kültürel ögelerini ve etkinliklerini deneyimlediği bir Workshop’a katılım sağlandı. Eski Bulgar şarkıları eşliğinde yün eğirme, mısır ayıklama, Bulgar böreği yapma gibi etkinlikler gerçekleştirildi ve Bulgar halk dansları yapıldı. Workshop etkinliği olarak elde Bulgaristana özgü bebekler yapıldı ve etkinlik sonunda ev sahibi okulda proje değerlendirme toplansına geçildi. İlk günden itibaren yapılan proje planlamaları tekrar gözden geçirildi ve Bulgaristan okul müdürü tarafından ortak ülke katılımcılarına sertifikaları takdim edildi. Tüm okulların hediyeleşmesiyle toplantı sonlandı. Akşam veda yemeği için Bulgaristan ev sahipliğinde müzikli bir mekanda toplanan ortak ülke temsilcileri ile keyifli dakikalar geçirildi ve iyi dileklerle bir sonraki hareketlilikte görüşülmek üzere vedalaşıldı. 

DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ