Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

GÜLERÇİNDE ÇOCUK VE GENÇ EDEBİYATI GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

29 Nisan 2016 Cuma 13:23:11 ÖS 1237 kez okundu.

Okulumuzda 04 Mayıs -06 Mayıs 2016 tarihinde çocuk ve genç edebiyatının önde gelen usta kalemlerinden Yalvaç Ural’ın kitap standı açılacaktır. Kitap standında yazarımızın kitapları üç gün boyunca sergilenecek ve öğrencilerimize sunulacaktır. 06 Mayıs 2016 Cuma günü 09.00- 12.00 saatleri arasında söyleşi ve devamında da usta kalem Yalvaç Ural okulumuzda imza günü düzenleyecektir. Bu söyleşi ve imza günü vesilesiyle öğrencilerimiz usta yazar ile tanışma fırsatı bulacak. Amacımız öğrencilerimize kitap okuma sevgisi aşılamak, öğrencilerimizin kitaplara karşı ilgisini arttırmak ve kitap okumalarını sağlayarak hayal ve yorum gücünü arttırmaktır. Aynı zamanda öğrencilerimizle okudukları kitapların yazarını tanıştırarak onları ileride hatırlayacakları güzel bir anı sahibi yapmaktır.
Usta kalem Yalvaç Ural, liseden sonra gazeteciliği meslek olarak seçti ve Milliyet Gazetesi'nde editör olarak çalışmaya başladı. 23 yılda 25 çocuk dergisi yayımladı. Yurtdışında yayımlanan Türkçe dergilere katkıda bulundu. Yalvaç Ural'ın "Gölcüğü Küçük Avcılar" adlı öyküsü İngilizce ‘ye çevrilerek, 1996 yılında Oxford University Press tarafından ortaöğretim çocukları için hazırlanan "Dört Türk Öykücüsü" adlı kitapta yer aldı.
65 çocuk kitabı yayımlayan Yalvaç Ural, yetişkinler için dört kitap ve bir şiir kitabı yayımladı. Çocuk edebiyatındaki çalışmaları ile yurtdışında da ünlenen Yalvaç Ural, Hollanda'daki 5. Uluslararası Çocuk şiir Festivali'nde, "Armonikanın Şairi", "Dünya Çocuk şiirinin şampiyonu" diye adlandırılmıştır…
 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ