Hoş Geldiniz | 27 Nisan 2024 Cumartesi

BİRKAÇ SORU

MELİH MEHMET ÖZDEN (Fen ve Teknoloji Öğretmeni) 08 Ocak 2020 Çarşamba 00:00:00 ÖÖ
480 kez okundu.

‘Şu marka telefon çıkmış onu al bana baba’ diyen oğluna ‘Takdir alırsan alırım, önce onu hak etmelisin’ diyen babalar, sizce çocuğunuz takdir alamazsa isteklerinin yerine getirilmesini hak etmiyor mu? Sizce telefon almak için gerçekten takdir almak şart mı? Takdir almak aslında çocuğun kendisi için yeterli bir ödül değil mi?
Sınırsız isteklerle dolu çocuklar yaşıyor dünyada. Telefon, tablet, bilgisayar, bisiklet, oyuncak gibi onlarca istekle geliyorlar ebeveynlerinin karşısına. Peki, bunların ders başarısına göre alınıp alınmayacağına karar verilmesi ne kadar doğru?
‘Bak matematikten 100 al seni Galatasaray’ın maçına götüreceğim’ vaadi gerçekten tıp fakültesi kazandırır mı? 100 almadan da bu ödül verilemez mi?
‘Derslerine çalışmazsan seni sanayiye, kaportacının yanına veririm’ tehdidi gerçekten gerekli mi? El emeğinden daha değerli bir meslek var mı? Korku duyulması gereken yerin sanayi değil eğitimini aksatmak, hayata karşı verimli olamamak olduğu gerçeği değil mi?
‘Bu imkânlar bende olsaydı…’ diye başlayan cümleler neredeyse bütün ebeveynlerin hayatlarında kullandıkları bir kalıp halindeyken aslında en az 10 yıl öncesi ile çocuğunun dönemini kıyaslamak gerçekçi mi?
Çocukları not, ders, sınav, test, puan üzerinden, sahip oldukları olanakların hakkı verememe yetersizliği psikolojisinden kurtarmanın zamanı gelmedi mi?
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ