Hoş Geldiniz | 06 Mayıs 2024 Pazartesi

ÇALIŞAN ANNE VE ÇOCUK

SÜMEYYE YALÇIN (Rehber Öğretmen) 06 Mart 2020 Cuma 00:00:02 ÖÖ
578 kez okundu.

Değişen yaşam şartlarıyla birlikte günümüzde çoğu anne iş hayatına aktif olarak katılmaktadır. Annenin çalışması beraberinde bazı sıkıntıları getirmektedir.
Çalışan anne ve çocuk arasındaki en önde gelen problemlerden biri, annenin çalışması sebebiyle suçluluk duygusu içinde çocuğuna dengeli bir yaklaşımda olmayıp aşırı hoşgörülü davranması ya da her akşam iş dönüşü bazı hediyelerle eve gelmesidir. Anne, öncelikle içinde bulunduğu suçluluk duygusundan kurtulmalıdır. Burada önemli olan çocukla birlikte geçirilen zamanın uzunluğundan çok bu zamanın nasıl kullanıldığı, ne kadar doyurucu olduğudur. Çalışmayan çok sayıda anne de zamanlarının tümünü çocuklarına verememekte, ev içi ve dışı işleri bunu büyük ölçüde engellemektedir. Öte yandan, annenin çalışması onun üretken olmasını sağlamakta ve ruh sağlığı açısından önemli olmaktadır.
Önemli olan annenin evde bulunduğu süreyi iyi değerlendirmesi,  bu zaman içinde çocuğuyla bütünleşmesi, ilgilenmesi ve oyun oynayabilmesidir. Hafta sonlarını yoğun bir ev işi faaliyetiyle geçirmek yerine, çocuğunu tiyatroya, sinemaya, çocuk bahçesine, akranı olan arkadaşlarına götüren ve ev işiyle meşgulken dahi çocuğunu yanında tutan anne, görevini yapan annedir. Bu durumda çocuk, annesine yeterince doymasa bile ona güvenir ilgilendiğini ve sevildiğini görür.
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ