Hoş Geldiniz | 18 Nisan 2024 Perşembe

KUŞADASI TURU (KONAKLAMALI) - 26 / 29 MAYIS 2016

31 Mart 2016 Perşembe 13:38:03 ÖS 2095 kez okundu.

''ÇOK ÇALIŞTIK!
ÇOK YORULDUK!
HAKKETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ!
PEKİ HAZIR MIYIZ?
DÖNEMİN SON GEZİSİ - HEM KÜLTÜR HEM EĞLENCE HEM TATİL - SINIRSIZ VE HER ŞEY DAHİL...
KUŞ ADASI TURUMUZA ÖN TALEP VE BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.
SINIRLI KONTENJAN İLE KUŞADASI BİZİ BEKLİYOR...''
KISACA KUŞ ADASI
Kuşadası Türkiye'nin Aydın iline bağlı bir ilçedir. İlin kuzeybatısında bulunan ilçe, Efeler'e 71 km. uzaklıktadır. İzmir iline uzaklığı 96 km,Efes Antik Kentine 20 km,Selçuk ilçesine 15 km,Bodrum ilçesine 157 km uzaklıktadır.
KUŞ ADASI HAKKINDA GENEL BİLGİ
Kuşadası'nın ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemekte ise de, Efes'e bağlı Neopolis ismi ile İyonlar tarafından kurulduğu sanılmaktadır. Şehir daha önce, Pilavtepe eteklerinde, Andızkulesi denilen yerde kurulmuştur. Bir müddet sonra Bizanslılara ait olan bu kıyılara Venedik ve Cenevizliler, ekonomik bakımdan egemen olmuşlardır. Ulaşım güçlükleri nedeni ile Kuşadası; Andızkulesi mevkiinden alınarak bugünkü yerinde Yeni İskele (Scala Nuova) adı ile kurulmuştur. Kuşadası'nın adını verdiği Kuşadası Körfezi ve yakın çevresi, sanat ve kültür merkezleri olarak bilinmektedir ve ilk çağlardan beri birçok farklı medeniyeti barındırmıştır. MÖ 3000 yıllarında Lelegler, MÖ 11.yy'da Aioller, MÖ 9.yy'da İyonlar bölgede hâkim olmuşlardır. Büyük Menderes ve Gediz ırmakları arasında kalan alan, antik çağlarda İyonya adını alır. Tüccar ve denizci olan İyonlar denizaşırı ticaret sayesinde kısa zamanda zenginleşmişler ve üstün bir politik güce sahip olmuşlardır. Tarihte "İyon Kolonileri" adını alan 12 şehir kurmuşlardır. Kuşadası, antik çağlarda Anadolu'nun Akdeniz'e açılan başlıca limanlarından biri idi. O devirde Neopolis adı ile anılıyordu. MÖ 7.yy.da başkentleri Sardes olan Lidyalılar yöreye hâkim olmuşlardır. MÖ 546'da başlayan Pers hâkimiyeti, MÖ 334'de Büyük İskender'in tüm Anadolu'yu ele geçirmesine kadar devam eder. Bundan sonra Anadolu'da Grek medeniyeti ile yerli Anadolu medeniyetinin sentezi olarak yepyeni bir çağ, yepyeni bir sanat ve kültür anlayışı hakim olur ve bu çağ "Helenistik Çağ" adı ile anılır. Efes, Milet, Priene ve Didim bu devrin en ünlü şehirleridir. MÖ 2. yy.da Romalılar yöreye egemen oldular. Hristiyanlığın ilk yıllarında, Meryem Ana'nın ve havarilerinden St. Jean'ın Efes'e gelip yerleşmesiyle burası bir dini merkez haline gelir. Miletus da Hristyanlık çağında Piskoposluk merkezidir. Bizans Çağında "Ania" adı ile anılır. Kuşadası, ortaçağda korsanlar tarafından kullanılan bir liman olmuştur. 15.yy.da, Venedikliler ve Cenevizliler zamanında şehir "Scala Nuova" adını alır.
TUR HAKKINDA BİLGİ
Turumuz 26 Mayıs itibariyle yola çıkışla başlamakta 29 Mayıs'da geri dönüş ile 2 gece 3 gündür. Hotelimiz bölgenin en iyi hotellerinden Alkoçlar Adakule Hotel olup 5 yıldızlı her şey dahil paket program ile düzenlenmiştir. Ulaşım konaklama ve her şey dahil paket programı - kdv v.b. ücretler ücrete dahildir. Ödeme sistemi nakit olup, isteyen katılımcılarımız ödemeyi vade farksız iki taksit şekilinde de yapabilirler.
TUR İLE AMACIMIZ
Eğitim öğretim döneminin yorgunluğunu stresini atmak, arkadaşlarımız ile birlikte tarihi ve doğal güzellikleri ile Kuşadasında güzel bir gün geçirmektir.
TUR PROGRAMIMIZA KATILIM
Bağlı olduğunuz sınıfın sınıf öğretmeni üzerinden Okulumuz Fotoğrafçılık Kulübü Rehber Öğretmeni A.Caner KIYCIOĞLU 'na başvurarak gerekli izin evrakını doldurup imzalayıp tur programımıza katılabilirsiniz. Son başvuru tarihi 15 Mayıs 2016'dır.
 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ