Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

GÜLERÇİN KOLEJİ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN GÖRKEMLİ MÜSAMERE GECESİ

01 Mart 2016 Salı 14:53:51 ÖS 2304 kez okundu.

Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokul öğrencilerimizin yer aldığı görkemli bir müsamere gecesi gerçekleştirildi. Gecemize; Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hacı ÜNAL,  Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Necati KARAOĞLU, Okul Kurucumuz Sayın S.Bülent GÜLERÇİN, Kurucumuzun eşi Sayın Deniz GÜLERÇİN, Okul Yönetimimiz, öğretmenlerimiz  ve velilerimiz katıldılar. 29 Şubat 2016 saat 19.00’da gerçekleştirilen müsamere gecemiz, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türk büyükleri adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın ardından okul müdürümüz Sayın Tuğba ZENGİNAL günün anlam ve önemi belirten konuşmayı  gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Müzik öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu eşliğinde ilkokul çocuk koromuz şarkılarını seslendirdiler.
Bale sadece zarif ayak ve vücut hareketleri değildir. Bale hem ayak, hem vücut hareketlerinden oluştuğu gibi becerikli ve bilgili, yani iyi eğitilmiş bir vücut ile herhangi bir şeyi söylemeden konuşmadan anlatacak açıklayacak jestler ve aksiyonlar birleşimidir. 3. Sınıf öğrencilerimizde Yade TOKMAK, Işıl KASAP, Duru AYKOÇLAR, Fatma Işık ÖZDEMİRBAŞ, 1-A sınıfı öğrencilerimizden Zeynep Rüya Esmeray’ın bale gösterisi büyük bir keyifle izlendi.
Dans artık hayatımızın bir parçası. Müzik hep bir yerlerden kulağımıza çalınıyor. Sizlere ne kadar deneyimli olduklarını göstermek isteyen öğrencilerimiz 2-A sınıfından Doruk KURTÇU, Yağmur Emine BAHTİYAR 2-B sınıfından Tuğra ÖZSOY 3-A sınıfından Deniz GÜMÜŞ, Uluç KOVANCI 4-A sınıfından Melisa BİLGEN, Ayberk Dengiz GÖRE 4-B sınıfından Ebru SAYAN’ın hazırladıkları müzikli step gösterimiz beğeni topladı. Müzik doğruca ruha seslenir, ruh da kendisini ancak müzik yardımıyla en iyi şekilde anlatır. 3- A sınıfından Harun Atansay’ın solo keman dinletisi alkış topladı.
Türkiye'nin en gelişmiş halk oyunları alt yapısına ve sahne yapısına sahip, kendi oyunlarını en güzel sunabilen, birçok farklı kostümünü derleyen Türkiye genelinde ekol olmuş, birçok başarılara imza atmış öncü yöre İzmir Yöresidir. Solo keman dinletimizin ardından okulumuz 3/A sınıfı öğrencilerinden; Ezgi BİLGÜ, Ozan DUYDUM, Zeynep ÖZİÇ, Duru AYKOÇLAR, Mehmet Ali TOPRAK,Zümran KARABAŞ,Fatma Işık KARABAŞ,Işıl KASAP, Doğan Ata İNAM, Uluç KOVANCI, DEMET BİLGE KARACI,Yade  TOKMAK,Nursena DUMLU öğrencilerimiz Abdullah COŞKUN yönetiminde hazırlandıkları zeybek gösterisi sahnede büyük alkış topladı.
Ardından iki dilde eğitim yapan okulumuzda Almanca öğretmenimiz Gözde KARAKOÇ eşliğinde 2/B sınıfının hazırlamış olduğu Almanca gösterisi değerli izleyicilerimiz ile buluştu.
Hüznün ve mutluluğun bir arada yaşandığı gün; kına geceleridir. Eskiden çok özel ritüellerle kutlanan kına geceleri şimdilerde kızların bir araya geldiği bekarlığa veda partileri adına kutlanıyor.4. sınıf öğrencilerimiz izleyicileri uzun bir kına yolculuğuna çıkardı.Birsen Barut ENGİN ve Sibel ALTUNKAYNAK yönetiminde hazırlanan kına gecesi etkiniliğine Eylül EMİRAL, Melisa BİLGEN, Tuanna KOCA, Hiranur CEYLAN, Nehir YILDIRIM, Miray ÖZCAN, Fulya BİRCAN, Orçun TEREK,Ebru SAYAN ve Hira ÖLKER öğrencilerimiz yer aldı. Kına gecemiz yöresel kıyafetlerin ve adetlerin de tanıtımını gerçekleştirdi. İzleyicilerimizin geçmişe yolculuk yaptıklarını görmek bizleri de mutlu etti.
Çocuk deyip de geçmeyin
Hepsinde kocaman bir yürek var
Beceremez sanmayın
İçlerinde ne hünerler var dedik ve  sırayı 2/A sınıf öğretmeni Burçin ÇETİNKAYA’nın yönetiminde hazırlanan ‘la bamba dans gösterisi’  ile öğrencilerimize bıraktık. Performans ve kostümleri beğeni toplayan gösterimizin ardından  4/B sınıfı öğrencileri Almanca öğretmenimiz Gözde KARAKOÇ  yönetiminde hazırlanan Almanca gösterisi sahnemizdeki yerini aldı.
Ah bu türküler, köy türküleri
Ne düzeni belli, ne yazanı
Altlarında imza yok ama
İçlerinde yürek var
Bir çocuk gibi, gülüp oynayan
Nasıl unutur, nasıl insan
Ömründe bir kez olsun
Halk türküsü dinleyen...
Halk oyunları öğretmenimiz Abdullah COŞKUN yönetiminde hazırlanan okulumuz 2. Sınıf  halk oyunları ekibi Trakyamızın güzel, coşkulu oyunlarını siz değerli  izleyenlerimiz ile paylaştı. Gösteride yer alan öğrencilerimiz: Yağmur Emine BAHTİYAR, Sefra İLHAN, Asrın Tanem ALGUR, Ela KIRMIZIGÜL, Zeynep Ece DORUK, Naz ŞEN, Gökçe KAVAKLI, Derin Ecrin TUNÇ.
Ardından 4-B sınıfından Ömer Akın OFLAZCA’nın  solo piyono gösterisi büyük alkış aldı.
4/A sınıfı öğrencileri Gözde KARAKOÇ tarafından hazırlanan müzikli dans  gösterilerini sunmak üzere sahnedeki yerlerini aldılar. Oldukça enerjik geçen gösterinin ardından sahneyi 3-A sınıfından Zümran KARABAŞ ‘a bıraktık. Solo keman dinletisi ile öğrencimiz beğeni topladı.
2/A sınıfı öğrencilerimiz Gözde KARAKOÇ tarafından hazırlanan  müzikli Almanca gösterisi ile büyük alkış topladılar.
  4. sınıf öğrencilerini  Ata’mızın adı ile ölümsüzleştirilen Artvin “ATABARI”oyununda İzledik.Halk oyunları öğretmenimiz Abdullah COŞKUN tarafından hazırlanan oyuna, Hiranur CEYLAN, Mehmet KARAGÖZ, Nehir yıldırım, Eyüp ÇETİN, Necati Emir SEZER, Berke KAZCI, Tuana Sena KOCA,Sarp  ATAMAN, Fulya BİRCAN, Miray ÖZCAN, Ebru SAYAN, Hira ÖLKER, Can GÜNEŞ, Cem GÜNEŞ ve Yavuz Selim Bulut.
    Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul yönetimimize, davetimizi kırmayıp gelen siz değerli misafirlerimize bizleri sabırla dinlediğiniz ve izlediğiniz için teşekkür ediyoruz.
 

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ