Hoş Geldiniz | 24 Nisan 2024 Çarşamba

10 KASIM LİSELER ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI

10 Kasım 2015 Salı 14:47:45 ÖS 3015 kez okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 10 Kasım Atatürk’ü anma programı çerçevesinde yapmış olduğu “Atatürk” konulu kompozisyon yarışmasına, okulumuzu temsilen 11/A sınıfından öğrencimiz  Furkan Dal, “Ulu Türk Çınarı” adlı kompozisyonuyla katılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan değerlendirme sonucunda öğrencimiz, 10 Kasım Atatürk’ü anma programı çerçevesinde yapılan “Atatürk” konulu kompozisyon yarışmasında, ilçe üçüncülüğü kazanmıştır.
Günün anlam ve önemini öğrencimiz Furkan Dal’ın üçüncülük kazandığı eserinden yaptığımız alıntı ile belirtelim :  “Atam o karanlık gün, evet seni aramızdan alan hain sabah 10 Kasım saat dokuzu beş geçe. Yurdumun güneşi, damarlarımdaki kan, ey büyük kahramanım, başkomutanım gitme. Ölüm seni ansızın yakaladı. Türk halkını, boynu bükük ve yetim bıraktın. Bizi, yasların en büyüğüyle bıraktın. Her 10 Kasım’da seni Cumhuriyetinde hüzünle anıyoruz ve hasretle arıyoruz. Seni özlüyoruz büyük insan. Ey Türk milletinin sonsuz kahramanı! Ey mavi gözlü dev sen rahat uyu. Çünkü Cumhuriyeti emanet ettiğin Türk Gençliği “Ne mutlu Türküm diyene.” parolasıyla senin izinden sonsuza denk yürüyecek. Atam izindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Türk milleti bu destansı kahramanı hiç unutmayacak.”
11/A sınıfı öğrencimiz Furkan Dal’a okulumuzu mükemmel şekilde temsil ettiği için teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.
 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ