Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

BALKANLARDA TARİH DERSİNE GİDİYORUZ

28 Ekim 2015 Çarşamba 12:20:47 ÖS 1643 kez okundu.

28 KASIM- 1 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA SARAYBOSNA-SIRBİSTAN GEZİSİNDEYİZ, SİZİ DE BEKLERİZ.
Balkan turumuz vize gerektirmeyen Sırbistan ve Saraybosna’yı kapsamaktadır. 3 gece 4 gün sürecek olan gezimizde kitaplarda okuduğunuz, öğretmenlerimizden duyduğunuz tarihi yerleri fotoğraflarda değil, yerinde görme fırsatı sunuyoruz. Üstelik yorucu ve uzun otobüs yolculuklarıyla zaman kaybetmek yerine uçakla daha zahmetsiz gidiyor ve gezilecek yerlere daha uzun zaman ayırıyoruz. Stresli çalışma ve yoğun okul hayatınıza 3 günlük bir mola verip, hafta sonu “Balkanlardaydım” demeye davet ediyoruz sizi.
1.Gün SIRBİSTAN - BELGRAD
Panoramik şehir turu, önemli binaları ve şehrin ortasında bilinçli bir şekilde bırakılan NATO tarafından bombalanmış içişleri bakanlığının binaları, Bayraklı Camisi, Belgrad Kalesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Saat Kulesi, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Stefan Lazarevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Kale Meydan, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan, Knez Mihajlova Caddesi.
2. Gün BELGRAD - SARAYBOSNA
Merkez kütüphane, Inat Kuca, Latin Köprüsü, 1.Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı nokta, Başçarşı, Sebil Meydanı, Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camii ve Saat Kulesi, Ferhadija caddesi, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri, 2.Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtı, Boşnak Gecesi programı (ekstra).
3. Gün SARAYBOSNA – MOSTAR – BLAGAJ – POTİÇEL
Mostar Köprüsü, Koski Mehmet Paşa Camii, Blagaj Bölgesi , Blagaj Derviş, Türk Köyü olarak bilinen Poçitel.
Son Başvuru tarihi 4 Kasım 2015
Geziye katılacak olanlar pasaport numaralarını en geç 4 Kasım’da okula bildirmekle yükümlüdür. Geziye velilerimiz de katılabilir.


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ