Hoş Geldiniz | 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MODA- CEREN NUR CENGİZ 12/A SINIFI

23 Eylül 2020 Çarşamba 10:31:25 ÖÖ
364 kez okundu.

Modayı takip eden veya etmeyen herkes moda kelimesini giyim tarzlarını mı ifade ettiğini merak eder .
Moda,moda,moda...Nedir bu moda dediğimiz? Erkeler de , bayanlarda moda ile ilgilenir . Her ne kadar bayanlara göre erkekler daha az ilgileniyor olsada erkeklerde moda ile ilgilenirlidir.Ama günümüzde moda deyince aklımıza ilk gelen bayan  olur. Çünkü etrafımızdaki tüm giysi mağazaları bayanlara çalışıyor gibidir. Bugün hangi çarşıya giderseniz gidin kadınlar için üretilen ürünlerin erkeklerinkinden daha fazla olduğunu gözlemleyebiliriz.
Tahmin ediyoruz ki birçok insan moda kelimesinin anlamca kullanıldığınından farklı kullanımları olduğunu düşünmüştür . Evet! Moda bilinen anlamıyla sadace, ''dönemin popüler giyim tercihleri '' anlamına gelmez .
Moda genel kullanımıyla insanların, içinde bulunduğu belirli bir zaman periyodundaki , daha çok giyim ile ilgili tercihlerine referans eden popülaritesi yükselen genel giyim tarzına verilen isimdir. Moda genel olarak popüler giyim tarzını işaret etsede, günümüzde bazı bölgelerde , ünlülerin kıyafet tecihlerini işaret ediyor gibi görünmektedir. Aslen moda kelimesinin anlamca popüler giyim tarzını karşılıyor olamsının nedeni giyim endüstrisinin bu yönde yatırım yapmasından dolayıdır. Bu kullanım özelliği sadece ülkemizde yaygın olmayıp, aynı zamanda birçok kültürde de moda toplumdaki giyim tercihleri anlamıyla kullanılmaktadır.
 

ÖĞRENCİ MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ