Hoş Geldiniz | 29 Nisan 2024 Pazartesi

DEĞİŞİM YA DA DEĞİŞMEK NEDİR?- DURU AYKOÇLAR 8/ B SINIFI

01 Ekim 2020 Perşembe 00:02:00 ÖÖ
377 kez okundu.

Türk Dil Kurumu’na göre değişim ya da değişmek ‘bir zaman dilimi içindeki değişikliklerin bütünü, değişme’ anlamlarına geliyor.
Peki değişmek nedir? Değişmek, vücudumuzdaki herhangi bir bölümün değişikliğe uğraması değildir sadece. Değişmek,  her şeyi kökünden değiştirmek, kökünden kurutmaktır. Artık hayatına başka biri olarak devam etmektir. İlk doğduğun andaki gibi. Her şeyden ve herkesten arındıysan değişmişsindir. Örneğin kalbinde kötülükten başka bir duygu yoksa ve değişmek istiyorsan, kimsen kalmamışsa ve bu durumdan bıktıysan, sevdiklerin bile senden utanacak hale geldiyse ve en kötüsü senden korkuyorlarsa değişmek zorundasın. Kökünden kurutman gerekir her şeyi. Geçmişte yaşadıklarından, yalnızlıklarından, kimsesizliğinden ve en önemlisi neden bu hale geldiğinden. Kendine sorular sormadan değişemez insan. Çünkü kimse durup dururken bu hale gelmez. Herkesin bir hikâyesi vardır. Kimseye anlatamadığı hatta kendine bile kabul ettiremediği. Herkes kendi içinde bir takım olaylar yaşar. Kimi üzer, kimi güldürür, kimi ağlatır, kimi öldürür. Evet, öldürür. O kadar sıkıntıya girersin ki düşünceler öldürür bedenini. Korkma bu kadar değişmekten. Değişmek bir son değil, bir başlangıçtır. Her şeye yepyeni, güzel, çok güzel bir başlangıç.
Kendine sorular sorup, neden bu hale geldiğini çözebildiysen başardın. Sen değiştin. Çünkü sıkıntı yoksa içinde ya da endişe; o zaman değiştin sen işte.
 

ÖĞRENCİ MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ