Hoş Geldiniz | 18 Nisan 2024 Perşembe

ALTERNATİF ENERJİ

ASLI YÜKSEL (Kimya Öğretmeni) 19 Ekim 2020 Pazartesi 08:59:26 ÖÖ
425 kez okundu.

Günlük enerji ihtiyacımızı karşılamak için petrol, kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtlar kullanıyoruz. Ancak bu fosil yakıtlar yenilebilir olmadıkları için tüketim oranları oluşum oranlarından çok daha hızlıdır. Bu sebepledir ki bizlerin alternatif yani yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacımız vardır.
 
FOSİL YAKIT KULLANMAKTAN VAZGEÇEBİLİR MİYİZ? 
Alternatif enerji ihtiyaçlarımızı karşılamaya yeter ancak tüm fosil yakıtlardan vazgeçmeden önce büyük miktarda elektrik depolamanın yollarını geliştirmeliyiz.
 
Alternatif güç sistemleri fosil yakıt yerine havanın ve suyun doğal devinimini ya da dünyanın ve güneşin ısısı gibi alternatif enerji kaynaklarını kullanır. Bu durum, onları çevreye daha az enerjili yapar. Fosil yakıtların kullanımı sonucuna göre alternatif enerji kaynakları çevreyi daha az kirletici alternatiflerdir. Alternatif enerji kaynakları için rüzgâr enerjisi, hidroelektrik, biyoyakıt örnekleri verilebilir.
Peki, biyoyakıt nasıl elde edilir? 
Canlıların yetiştirdiği hammaddeler kimyasal olarak değiştirilerek elde edilebilir. Elimizde üç ana kaynak vardır. Tahıl, ağaç, alg.
Tahıllar ve ağaçlar çevremiz için sorun teşkil ederken alglerin gelişiminin ilk evrelerinde olmasına rağmen düşük maliyeti, kirliliği düşük yakıtlar sağlaması bekleniyor.
 
Biyoyakıt üretimi, kullanılan hammaddeleri fiziksel olarak parçalanıp homojen malzemeye dönüştürerek istenmeyen malzemelerinden ayırmak için başlar.
Kimyasal işlemlerde bu başlangıçtaki karışım kendinden daha küçük (şeker gibi) yararlı molekülle dönüştürülür.
Şekerler yakıt olarak kullanılabilen etanole ve diğer yanıcı maddelere dönüştürülerek (etanol, biyogaz,bütanol) biyogaz elde edilir. Böylece geleceğe daha temiz yarınlar bırakabiliriz.

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ