Hoş Geldiniz | 06 Mayıs 2024 Pazartesi

ÇOCUĞUNUZU ONLİNE EĞİTİM İÇİN NASIL MOTİVE EDEBİLİRSİNİZ?

MERVE KÖROĞLU (İngilizce Öğretmeni) 28 Ekim 2020 Çarşamba 08:00:00 ÖÖ
411 kez okundu.

Covid-19 pandemisi ile hayatlarımıza giren yeni bir olgu da uzaktan eğitim oldu. Sınıflarının dışında, öğretmenlerinden ve arkadaşlarında uzakta, okul ortamının dışında eğitimlerine devam etmek zorunda kalan öğrencilerimiz, zaman zaman motive olma konusunda da sıkıntılar yaşadılar. Bu yeni öğretim yılında uzaktan, online eğitim alacak çocukları motive etmek için bazı önerileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Okul dönemindeki düzenini evde kurun. Alışma sürecini hızlandırmak için fiziki olarak okula gidilmese de aynı ortamı evde kurmaya gayret edin. Çocuğunuzu erken yatırın, erken kaldırın, kahvaltısını yaptırın ve evde uygun bir eğitim alanı oluşturun. Çocuklarınıza okula gitmeseler de okuldaymışlar hissini yaratacak şekilde bir hareket tarzını benimseyin. Bu şekilde onlar da olayın daha hızlı farkına varacak ve daha hızlı motive olacaklardır. Kendi eşyalarından oluşan bir alan, mümkünse sesten izole bir oda ve online eğitim sırasında ihtiyaç duyacağı tüm malzemelere kolaylıkla erişebileceği bir mekan, onun kendisini sınıfında hissetmesini sağlayacaktır.
Online eğitim konusunda çocuğunuzu motive etmenin bir diğer yolu da onun öğrenme yöntemini bulmak ve bu doğrultuda ona yardımcı olmaktır. Bazı çocuklar dersi sadece dinleyerek öğrenirken, bazıları not almayı tercih edebilir ya da online eğitimleri kaydederek sonradan dinlemek ve tekrar etmek isteyebilir. Çocuğunuzun motivasyonunu artırmak için onun öğrenme, izleme ve dinleme yöntemini bularak uygun ortam sağlamak için düzenlemeler yapabilirsiniz.
Okulun dışında, online ve uzaktan eğitim görmeye devam eden çocuklar bu sürece adapte olmakta zorlanabilirler. Bu yüzden sürekli ders, ödev, öğrenim, akademik konular ve bunlara bağlı planlamaların yanında biraz da onların eğlenmelerine izin verin. Bugüne kadar tablet, telefon ya da bilgisayarı genel olarak eğlence için kullanan çocuklarınızdan bu bakış açılarını çok sert değiştirmelerini istemeyin. Zaman zaman kendi başlarına, zaman zaman da arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağlayın.
 
                                                                                 
MERVE KÖROĞLU   İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ