Hoş Geldiniz | 24 Nisan 2024 Çarşamba

LEONHARD EULER

GÖZDE EROL (Matematik Öğretmeni) 15 Ocak 2021 Cuma 07:06:39 ÖÖ
461 kez okundu.

İlk matematik bilgilerini, babası Paul Euler’den almış olup, İlahiyat öğrenimi görmek üzere, Basel Üniversitesine gönderilmiştir. Burada Bernouilli ‘nin derslerine devam etmiş ve o’nun oğulları ile yakın arkadaş olmuştur. Onlar, Katerina tarafından Saint-Betesburg’a çağrılınca, Euler de beraber gitmiştir. 1732 yılında, İsviçre’ye dönen Bernouilli’nin kürsüsünde, O’nun yerini almıştır. 1735 yılında, Mekanik Üstüne İnceleme adlı kitabı yayımlanmıştır. Bu eserdeki konular, analizin, hareket bilimine uygulandığı ilk eserdir. 1741 yılında, Frederich II tarafından Berlin’e davet edilmiş ve 1744 yılında, Berlin Akademisi Matematik Bölümü Müdürü olmuştur.
Kendilerine oranla, bazı belirsiz fonksiyonların, bütün öteki fonksiyonlardan daha büyük ve daha küçük olduğu eğrileri veya yüzeyleri belirlemeye yarayan, Eş Çevreler Teorisi adlı eserini bu sırada bitirmiştir. Euler, bu eserinde, konu ile ilgili çözümlerin metodunu geliştirmiş ve bunu genel bir formülle göstermiştir. Aynı yıl, Gezegenlerin ve Kuyruklu yıldızların Hareket Teorisi adlı eserini yayımlanmıştır. Mıknatıslanma Teorisi için, Paris Fen Akademisinin koyduğu ödülü kazanmıştır. Bu yıllarda, Prusya Kralı’nın istediği, balistik problemleri çözmüştür.
Paris Fen Akademisi, Euler’in birçok çalışmalarını mükâfatlandırmıştır. Ay teorisini, yeniden geliştirmesi için, 1770 ve 1773 yıllarında bir yarışma açmış ve bu yarışmayı, Euler ve oğlu Johann Alberecht kazandı.
Euler, matematikte yeni olan; Euler Açıları, Euler Çemberi, Euler Değişmezi, Euler Doğrusu, Euler Formülleri, Euler Fonksiyonu, Euler şekilleri gibi, pek çok yeni kavramlar kazandırmıştır.
 GÖZDE EROL(MATEMATİK ÖĞRETMENİ)
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ