Hoş Geldiniz | 20 Nisan 2024 Cumartesi

ALMANYA'DA GEZİLECEK YERLER

ECE KORKMAZ (Almanca Öğretmeni) 22 Şubat 2021 Pazartesi 07:34:27 ÖÖ
549 kez okundu.

Ortaçağ Kenti Quedlinburg : Quedlinburg’a uğradığınızda zamanda geriye doğru yolculuğa çıkmış gibi hissetmeniz işten değil. Harz Dağları’nın kuzeyinde yer alan bu şirin Ortaçağ kenti, Rönesans döneminin en güzel sembollerinden biri olarak UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Quedlinburg’da renkli yarı ahşap evler ve Arnavut kaldırımlı sokakların yanı sıra, 1300’lü yıllardan kalma ve Almanya’nın en eski evi olan “Has”ı da bulacaksınız.
Münih : Bavyera’nın başkenti ve geleneksel Oktoberfest’in ev sahibi Münih, müthiş dağ manzaralarının yanı sıra neşeli insanlarI ile ünlü. Tabi Münih’in güzellikleri sadece eğlenceden ibaret değil. Son yıllarda dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında seçilen Münih, görkemli tarih ile modern şaheserlerin, alışveriş ile kültürün, göller, dağlar ve bir sürü doğal güzelliğin şehir hayatıyla harmanlandığı, mutlaka gezip görülmesi gereken bir yer.
Aynı İsimle Kolonyası Olan Şehir Köln : İlk 1709 yılında Köln’de üretilen kolonya, ismini şehirden alıyor, ve şehirde bir kolonya müzesi bile var. Ren Nehri üzerine kurulu olan bu zarif şehirde ikiz kuleleriyle ünlü Katedral binası ilk göze çarpan güzelliklerinden. Büyük bir çikolata müzesi ve “aşk kilitleriyle” kaplı Hohenzollern Köprüsü’nün bulunduğu Köln’de, aşıklar köprüye taktıkları kilitlerin anahtarını nehre fırlatarak, hiç bitmeyecek bir aşk dileğinde bulunuyorlar.
Gezecek Çokça Yeri Olan Başkent Berlin : Almanya’nın başkenti Berlin’de harika restoranlardan , müzeler ve sanat galerilerine, Brandenburg Kapısı, Charlottenburg Sarayı ve Berlin Katedrali gibi muhteşem yapılara kadar, aradığınız her şeyi bulmak mümkün. Kısacası yapacak şeyler ve gezecek yerler konusunda Berlin’de sıkıntı çekmeniz imkansız. Tarihi yürüyüş turlarından pazarlara, caz kulüplerinden galerilere gezecek o kadar çok yer var ki Berlin’e bir seferden fazla uğrama ihtiyacı duyabilirsiniz. Ünlü Berlin Duvarı’nın bir kısmında yer alan ve duvar boyunca 1 km uzanan sanat çalışmalarının sergilendiği dünyanın en büyük açık hava galerisi West Side Gallery (Batı Bölgesi Galerisi) gezilebilecek ilgi çekici yerlerin başında geliyor.
Alpler’in Mis Gibi Havasını kucaklayan Mittenwald : Eğer tertemiz havasıyla Alpler’in iklimini yaşamak istiyorsanız, Bavyera Alpleri muhteşem manzalarıyla sizi bekliyor. 17. yüzyıldan beri keman, viyola ve çello üretimi ile meşhur olan Mittenwald’da yaz aylarında konserler ve konferanslar verilirken, kışın kayak merkezi ile kış sporseverlerine ev sahipliği yapıyor. Alışılmışın dışında farklı bir Almanya gezisi yapmak istiyorsanız, herkesin bildiği rotalardan sapıp Mittenwald gibi Almanya’nın az keşfedilmiş incilerini tercih edebilirsiniz.
Bunların yanında Heidelberg, Hamburg , masal şehri Bremen ,Stuttgart, Baden-Baden ‘ da gezilip görülecek harika şehirler.
ECE KORKMAZ (ALMANCA ÖĞRETMENİ)
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ