Hoş Geldiniz | 19 Nisan 2024 Cuma

DESTANIMIZ ÇANAKKALE

18 Mart 2021 Perşembe 16:57:09 ÖS 441 kez okundu.

ÇANAKKALE SAVAŞI DEMEK
Çanakkale, bir yaşam öyküsüdür. Çanakkale bir diriliş destanıdır. Çanakkale imkâna karşı imanın zaferidir. Çanakkale bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı yerdir. Çanakkale, Mustafa Kemal Paşa’dır. Çanakkale, Seyit Onbaşı’dır. 
Çanakkale, Kınalı Ali’dir. Çanakkale, Yarbay Hasan Bey’dir. Çanakkale, 57.Alay’dır. Çanakkale, Yahya Çavuş’tur. Çanakkale, on beşlilerdir. Çanakkale, bir milletin kaderinin dönüm noktasıdır. Çanakkale, bir devrin kutlu hikâyesidir.

BİR HİLAL UĞRUNA 
Ne güneşler batmıştı Çanakkale’de. Ne ömürler verilmişti bir hilal uğruna ya rab! Ne hayaller gömülmüştü toprağa Çanakkale’de. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muazzam şiiri olan  “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinde dediği gibi:
“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, 
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! ”

ÇANAKKELE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK
Çanakkale zaferinin 106. yıldönümü sebebiyle Çanakkale’de şehit olmuş atalarımızı anmak, onlara olan vefa borcumuzu ödemek ve milli bilinci ve tarih şuuru yerinde öğrenciler yetiştirmek için okulumuzda online olarak tören yapıldı. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu günün anlam ve önemini belirten konuşması ardından ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimizin hazırlamış oldukları şiirler online olarak sizlerle buluştu. Müzik öğretmenimizin hazırlamış olduğu koro ve resim öğretmenimizin hazırlamış olduğu Çanakkale sergisi sizlerle takdim edildi.Öğrencilerimiz bu anlamlı günde Çanakkale ruhunu yaşayarak atalarını andılar. Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır. Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. 

DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ