Hoş Geldiniz | 03 Mayıs 2024 Cuma

NİKOLA TESLA- GÜLŞAH ŞAHİN 11/B SINIFI

20 Eylül 2021 Pazartesi 00:00:00 ÖÖ
401 kez okundu.

Nikola Tesla, 10 Temmuz 1856 yılında Hırvatistan’ın bir kötünde sırp-ortodoks bir ailenin dördüncü çocuğu olarak doğdu. Nikola’nın annesi ev işlerini kolaylaştırmak için küçük icatlar yapan bir kadındı. Nikola zor bir çocukluk geçirmişti aile hep onu ağabeyi ile karşılaştırırdı. Ağabeyi 12 yaşında attan düşüp öldü ve ailesi atı korkuttuğu için Nikola’yı sorumlu tutmuşlardı. Ailesinin davranışları yüzünden Nikola’nın psikolojisi etkilenip içe kapanık olduğu düşünülmektedir.
Nikola müthiş bir hafızaya sahipti okuduğu, gördüğü ve duyduğu her şeyi hatırlıyordu. Buluşlarına 6 yaşında başlamıştı. İlk buluşlarından biri kendi su çarkını yapmasıydı. Ayrıca garip alışkanlıklarda sahipti. Saçına dokundurmuyordu, yürürken adımlarını sayıyordu ve parlak cisimlere zaafı vardı.
Tesla ilk olarak Graz’daki Politeknik enstitüsünde daha sonra Prag üniversitesin’de okudu. İlk başlarda Fizik ve Matematik dallarında uzmanlaşmak istedi ama elektrik bölümüne girince büyülendi. Kariyerine ilk 1881 yılında Budapeşte’de bir telefon şirketinde elektrik mühendisi olarak başladı. Daha sonra New York’taki iş teklifi ile Thomas Edison’un Edison Machine Works şirketinde çalışıcaktı.
Edison ile olan anlaşmazlık nedeniyle Tesla şirketten ayrılmıştır. Daha sonra başarısız şirket açma deneyimi sonunda avukat Charles F. Peck ve müfettiş Alfred S. Brown ile 1887 yılında Tesla Electric Company adlı şirketi kurdular. Nikola Tesla geri kalan çalışmalarını Manhattan’daki laboratuvarda devam ettirmiştir.
8 Ocak 1943 tarihinde 86 yaşında yalnız kaldığı otel odasında ölmüştür.
 

ÖĞRENCİ MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ