Hoş Geldiniz | 25 Nisan 2024 Perşembe

HAZİNE AVI OYUNU

AHMET CİMŞİT (İngilizce Öğretmeni) 04 Mart 2022 Cuma 15:01:31 ÖS
1260 kez okundu.

Hazine avı oyunu, gerek aile içinde gerekse okulda oynayabileceğimiz bir oyun. Sosyal hayatta hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştirmenin yanında çevremizi tanımayı, çevremizdeki ilginç ve şaşırtıcı şeyleri fark etme gibi kazanımları vardır. Aile bireylerini kapsayacak şekilde daha küçük gruplarla da oynayabiliriz. Büyük gruplarla da takım olarak yapılabilecek bir aktivitedir. Okul eğitiminde kullandığımızda pekiştirilmek veya verilmek istenen kazanım ile ilgili kelimeler, cümleler pekiştirilerek verilen ipuçları çözülmeye çalışılır. Öğrenciler için bir oyun, öğretmen için ise bir pekiştireç, konu sonu etkinliği niteliğindedir. Okulda da yine küçük gruplar veya bireysel olarak da oynanabilir.

Haydi, şimdi etkinlikten bahsedelim.

Etkinliği planlayan kişi farklı yerlere farklı ipuçları veya görevler bırakır. Bırakılan bu farklı ipuçları veya görevler tüm takımlar için ortak veya her takım için farklı ve farklı yerlerde olabilir. Konuya bağlı olarak farklı aşamalar mevcuttur. Her bir aşama, diğer aşamaya geçebilmek için katılımcıların aşması gereken zorluklar içerir. Her bir aşamada doğru cevaplanan ipucu veya gerçekleştirilen zorlu görev ile bir sonraki aşamaya geçilir. Bir dizi ipucu ve/veya görev sonunda hedefe ulaşılır. Hedefe ilk ulaşan takım kazanır. Hedefte de küçük bir sürpriz, hediye vardır.

Doğa yürüyüşü, yürüyüş yapma, koşma ve bisiklete binme gibi aktivitelerin dışında hazine avı gibi oyunlar, bir bireyin düşünme ve sorgulama yeteneklerini geliştirme konusunda üst düzey deneyimler sunmaktadır. Aile ve arkadaşlar ile zaman geçirme olarak değerlendirmek, faydalarına bağlı olarak mükemmel bir seçim teşkil eder. Yaratıcılığı, sezgileri, mantıklı düşünmeyi ve hayal dünyasını geliştirmesi gibi sağladığı kişisel faydaların dışında her bir katılımcının desteğini ve işbirliğini gerektirdiği için insanları birleştirir, bir araya getirir ve birbirlerine yakınlaştırır.

 


ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ