Hoş Geldiniz | 26 Nisan 2024 Cuma

OYUN TEMELLİ MATEMATİK

NAZLI REYHAN ERGUVAN (Matematik Öğretmeni) 09 Mart 2022 Çarşamba 15:42:47 ÖS
624 kez okundu.

 Türk çocuklarının dünya çocuklarından zeka farkı yoktur. Bir Japon çocuğundan farkı yoktur. Sadece başarıyı ortaya çıkaracak motivasyonu sağlama konusunda sıkıntılarımız var. İşe matematiği sevdirerek başlamamız gerekiyor. Matematiğin eğitimdeki gücünü bütün topluma algılatmalıyız. Estetik bir hayat bakışı ve lezzeti için matematik bilgisine ihtiyacımız vardır. Fakat biz yıllardır matematiği bilimsel bir araç olarak anlatarak, bunu nesiller boyu en iyi yol olarak sunarak, bugünkü matematik eğitim sistemi ile çocuklarımıza ulaşamadık. Öğrencilerimizin çoğu için matematik en zor ders olarak nitelendirilmektedir. Hal böyle olunca yanlış yolda olduğumuz aşikardır. Bu sistemi değiştirmek bu olumsuz algıyı yıkmak biz öğretmenlerin elindedir. Zaten durum olumsuz olduğu için başka bir metod denemekle zarara girmeyeceğimizi düşünüyorum.
   O zaman bu algıları değiştirmek, matematiği sevdirmek için oyun en iyi yöntemler arasında gösterilebilir. Oyun her zaman çocuğun işidir. Çocuk bebekliğinden itibaren oyun oynar ve bu onun en güzel öğrenme biçimidir. Burada Albert Einstein`in “oyun araştırma ve öğrenmenin en üst biçimidir” sözünü hatırlatmada yarar görüyorum.
 O zaman yapmamız gereken dersin işlenişinde oyuna yer verecek materyaller tasarlamak olmalıdır. Bu materyallerin tasarlanışında öğrenciler ile birlikte iş birliği halinde olmak, öğrencilerin dersi önemsemesindeki ilk adım olabilir. Dersin başında hazırladığımız materyali kullanmak konuya ilgiyi artırmakta çok yardımcı olabilir. Dersin sonunda kullanılması konunun pekiştirilmesine fayda olabilir. Unutmayalım çocuklar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Onlara sıkılmayacağı bir öğretim yöntemi geliştirmek biz öğretmenlerin en temel görevi olmalıdır. Hadi gelin hep birlikte onlara eğlenceli, oyun temelli bir öğrenme ortamı oluşturalım.

                                                                                                                     
                     
 

ÖĞRETMEN MAKALELERİ
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ