Hoş Geldiniz | 27 Temmuz 2024 Cumartesi

MİNİ MİNİ BİRLERİN OKUMA BAYRAMI COŞKUSU

18 Mayıs 2015 Pazartesi 13:21:37 ÖS 2046 kez okundu.

Çok sayılmaz; sekiz ay kadar önceydi. Çocuklarınızı bizlere merakla, heyecanla çarpan kalbinizle getirip emanet ettiniz. Bizlerde, en az onlar ve sizler kadar heyecanlanmıştık. Onlarla uyuyup, onlarla uyandık. Boşluğa, masaya, deftere, minik parmaklarının çizdiği her sesle, her heceyle, kelimeyle şımardı sevincimiz. Her cümleyi büyümeye kurdular. Her cümlelerinde adeta büyüdük, büyülendik. Harflerin, eğri büğrü şekillerin dilini çözünce, dünyayı da anlayabileceğimizi sezdik. Masallar, şiirler ve şarkılar kendi sesimizle süslendi. Aradan geçen zamandan sonra çocuklarımız, artık hayatın resmini yapabilir; ezgisini mırıldanabilir, şiirini, öyküsünü yazabilir, fotoğrafını çekebilir hale geldiler. Artık büyüdüler. Bencilleşmeden, paylaşarak, severek, anlayarak var olmanın tadına vardılar çoktan.
Bugün sizlere, onların derlediği ve haftalarca yorulup sizler için hazırladıkları, hayata yeni bir bakış kazandıkları programla baş başa bıraktık. Minik yürekler, çok büyük işler yaptılar. Program heyecan, coşku ve duygu dolu anlara sahip oldu. Onlar hem bizleri eğlendirdi hem de öz güven kazandılar. Sosyal birey olma yolunda ilk adımlarını attılar.
Okuma Bayramı törenimiz, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türk büyükleri adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın ardından genel müdürümüz Sayın Süleyman Sezgin ve ilkokul müdürümüz Sayın Tuğba Zenginal günün anlam ve önemi belirten konuşmalarını yaptılar.
Daha sonra sınıf öğretmenlerimiz Burçin Çetinkaya ve İlker Teber günün anlam ve önemini belirten öğretmen konuşmalarını yaptılar.
Konuşmaların ardından Müzik öğretmenimiz Gülben Kıycıoğlu eşliğinde müzik koromuz en güzel şarkılarını seslendirdiler.
Müzik korosunun ardından 1-A sınıfındaki öğrencilerimiz Almanca öğretmenimiz Gözde Karakoç ile birlikte hazırladıkları gösteriyi sundular.
Hemen ardından 1-B sınıfındaki öğrencilerimiz İngilizce öğretmenimiz Özgür Tunç ile birlikte hazırladıkları gösterinin ilk bölümü olan İngilizce “Renkler” adlı gösterilerini sundular.
Daha sonra Ali Yüşa Ergene ve Göktürk Akif Gürbüz” Okuma Sevinci” adlı şiirlerini okudular.
Ardından 1-B sınıfındaki öğrencilerimiz İngilizce öğretmenimiz Özgür Tunç ile birlikte hazırladıkları “Nasrettin Hoca’nın Boş ver Yenisini Alırız” adlı fıkranın İngilizce skeç gösterisini sergilediler.
Skeç gösterisinden sonra 1-A sınıfının yıl boyunca yaptığı çalışmaların ve yaşadıkları anıların gösterildiği video izlendi.
Videonun izlenmesinin ardından Beden Eğitimi öğretmenimiz Ümit Saraç ile birlikte oldukça hareketli bir gösteri hazırlayan 1-A ve 1-B sınıfı öğrencileri dans gösterilerini sundular.
Daha sonra Kağan Altınçapa ve Evrim Ela Kırmızıgül “Birinci Sınıf Destanı” adlı şiirlerini okudular.
Şiirin ardından 1-B sınıfının yıl boyunca yaptığı çalışmaların ve yaşadıkları anıların gösterildiği video izlendi.
Ardından Bale öğretmenimiz Victoria eşliğinde müziğin tatlı esintisini hissettirmeye hazır bale grubumuz gösterisini yaptı.
Bale gösterisinin son bulmasıyla “Yöremize özgü türküler ve oyun havaları” ile halk oyunu ekibimiz gösterisini sundu.
Daha sonra öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sürpriz video gösterisi izlendi.
Hemen ardından sınıf öğretmenleri yönetiminde hazırlanan “Anadilsiz Kalırsam” adlı gösteri öğrencilerimiz tarafından kusursuzca sahnelendi.
Programımızın sonunda okuma belgeleri sınıf öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize takdim edildi.
Okuma Bayramı programımız okuma belgelerinin takdim edilmesiyle son bulurken bizlerde okuma hayatına adım atan ve ilk yıllarını başarıyla tamamlayan sevgili öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor ve okul hayatlarında başarılar diliyoruz.

 


DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ