Hoş Geldiniz | 20 Nisan 2024 Cumartesi

GÜLERÇİN’DE ERASMUS+

20 Haziran 2022 Pazartesi 15:50:06 ÖS 783 kez okundu.

Portekiz, Polonya, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin dâhil olduğu “Avrupa’da interaktif tatil takvimi” konulu Erasmus+ projesi kapsamında dört ülkeden 31 öğrenci, öğretmen ve okul aile birliği üyesi bu projenin Türkiye ortağı olan Gülerçin Koleji’ne geldiler. Pazartesi gününden Cuma gününe kadar, beş gün boyunca, farklı aktivitelerle okulumuzu, Çerkezköy’ü, ülkemizin başka şehirlerini, Türk insanını tanıtmaya ve onları tanımaya çalıştık.  
Projenin Türkiye ayağının ilk gününde Çerkezköy Belediye Başkanı ayın Vahap Akay’ı makamında ziyaret ettik. Sayın Başkan, misafirlerimizin Çerkezköy hakkındaki sorularını cevapladı ve kendi ülkelerinden getirdikleri kültürel hediyelerini kabul etti. Öğleden sonra ise Türkiye mobilitesinin konusu olan “sonbahar şenlikleri, kutlamaları, anma törenleri” bağlamında katılıcı ülkeler kendi ülkelerindeki sonbahar şenlikleri, kutlamaları, anma törenlerini anlattı. Daha sonra yine farklı ülkelere ait müzikler eşliğinde yöresel danslar ettik.
Programın ikinci gününde misafirlerimiz Osmanlı eski başkenti Edirne’ye götürdük. Tarihi Meriç Köprüsü’nü, eski tren garlarını, Sultan II. Beyazıt Sağlık Müzesi’ni, Selimiye Camii’ni ve kapalı Çarşı’yı ziyaret ettiler. Osmanlı mimarisine hayranlıklarını dile getirdiler.
Programın üçüncü günü, Çarşamba, Kapaklı Kaymakamlığını ve vekâleten Çerkezköy Kaymakamlığını yürüten Sayın  Bayram SAĞIR’ı makamında ziyaret ettik. Sayın Sağır, misafirlerimizin Kapaklı hakkındaki sorularını cevapladı ve kendi ülkelerinden getirdikleri kültürel hediyelerini kabul etti. Daha sonra Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Gümüş’ü ziyaret ettiler. Okulumuzun kapalı spor salonunda okulumuzun öğrencileri ile voleybol, basketbol oynayan misafirlerimiz, öğleden sonra da okulumuzun yılsonu gösterisine katıldılar. Kendi yöresel danslarıyla gösteriye katkı sağlayan misafirlerimizin dansları da etkileyiciydi.
Programın dördüncü gününde misafirlerimiz Osmanlının son başkenti İstanbul’u ziyaret ettiler. Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı ve Kaplı çarşıyı ziyaret ettiler. Topkapı Sarayı’ndaki tarihi eserlere hayran kaldılar. Sultanahmet Camii’nin heybetinden, Ayasofya Camii’nin iç estetiğinden çok etkilendiler. 
Projenin Türkiye ayağının son gününde okulumuzdaki karne törenine katıldılar. Karne töreninin ardından ülkelerine dönmek üzere hareket ettiler.  
Gülerçin Koleji olarak böylesi uluslararası projelerde yer almaktan, bu projelerle ülkemizi başkalarına tanıtmaktan ve öğrencilerimizin başka ülkeleri tanımalarına katkı sağlamaktan mutluyuz.

DİĞER HABERLER
İŞLEMLER ID
Gülerçin Koleji Logo
Gülerçin Koleji Logo
Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise
Özel Çerkezköy Gülerçin Eğitim Kurumları

Türkiyenin En Başarılı Eğitim Veren Kurumu - Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji


Adres: İstasyon Mah. Çisem Sok. Tepe Emlak Konutları Karşısı Özel Okul Mevkii No:1 Çerkezköy / TEKİRDAĞ